Witam.
Mam następujący problem,a mianowicie chyba padł mi ssd (ADATA SU800 128gb), raz załapuje i się odpala normalnie,ale rzadko zazwyczaj albo
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Witam.
Mam następujący problem,a mianowicie chyba padł mi ssd (ADATA SU800 128gb), raz załapuje i się odpala normalnie,ale rzadko zazwyczaj albo
Cześć, to podaj proszę te “coś C7” - może to także świadczyć właśnie o problemie z laptopem (kontroler, kable sygnałowe). Jak uda się odpalić komputer, pokaż proszę raport np. z CrystalDiskInfo. Dysk zawsze możesz podłączyć do innego komputera i tam sprawdzić.
Podłącz dysko do innego komputera jak ww.
ADATA SU800 to jeden z najbardziej awaryjnych SSD. Oddaj go na gwarancję, to Ci wymienią na inny egzemplarz.
To było “C7 Interface crc error count” w tym hdtune
podłączyć pod inny laptop będę mógł dopiero za kilka dni także proszę nie zamykać tematu
Niestety odpada , ponieważ wyjechałem za granicę , jedyne co posiadam przy sobie to ssd, pozdrawiam.
Ja bym wstępnie obstawiał na problem z laptopem - ale koledzy sugerują, że to awaryjny model SSD. Fajnie by było go jednak przetestować poza systemem operacyjnym. Masz może jakiś pendrive 4-8GB? Można by spróbować załadować jakiś LiveOS i trochę potestować ten SSD.
Co to te liveOS? jak to zrobić
Witam.
Teraz ssd jest na miejscu hdd i działa elegancko póki co , aczkolwiek jak podłączone są 2 dyski pod laptopa ssd i hdd (w kieszeni) to oba widzi w biosie , ale system odpala się tylko do momentu loga windowsa i napisu “Trwa uruchamianie windows”, a gdy wyjmę kieszeń z hdd system odpala się normalnie , po odpaleniu gdy włożę kieszeń z powrotem nic się nie dzieje (chociaż wcześniej z 2 x załapało i miałem w końcu oba dyski) mógłby ktoś mi pomóc?
Taki system niewymagający instalacji, uruchamiany np. z płyty DVD lub pendrive (po odpowiednim przygotowaniu tegoż nośnika i wybrania uruchomienia najpierw z niego).
Jakiś link? nie mogę nic konkretnego znaleźć , ogólnie to po prostu bootuje sie (jakis system live , tu nie wiem o co chodzi) na pendrive ?