Nie rozumię. Może kiedyś przekopiowałeś ten plik na ten dysk, usunąłeś i nie pamietasz (mi kiedyś program odzyskał plik z przed 3 lat).
Z tym może być problem. Czasem pliki odzyskane są uszkodzone (jeśli to plik tekstowy to można go otworzyć programami do naprawy plików tekstowych). Co do zdjęć (trzeba poszukać i popróbować, sam nie testowałem skutecznośći, np. jpg+repair) może być problem. Wywala jakiś komunikat?
Szkoda, że wcześniej nie zgłosiłeś sie do kogoś o pomoc (przed zabawą PM i Fdisk). Można próbować softem ale lepiej byłoby oddać dysk do firmy specjalizujacej się w tym, tam użyliby hardware’u…
skanowałeś w trybie RAW ?? jeśli nie nadpisałeś danych innymi to po takim skanowaniu powinien odnaleźć trochę plików podzielonych w katalogi (w zależności od tego jaki to rodzaj pliku, zip, jpg, txt itd.) - z nazwami file00001.zip itd. itp. lub podobne. musisz zaznaczyć wszystko i potem odzyskiwać na 2 dysk. na pewno nie odzyskasz oryginalnych nazw plików po usunięcie tablicy alokacji plików.
Czyli partycje prawie napewno “kaput”. Możesz poszukać jeszcze partycji przez DFSee. Do odzysku danych spróbuj Active@ Undelete -> Advance Scan (po EasyRecovery nie wiem czy coś znajdzie, ale spróbuj).
EasyRecovery nic nie zmienia w układzie partycji i plików, tylko je odczytuje…
modyfikując je programami typu partition magic czy fdisk, usuwa się partycje, (po awarii systemu plików jest możliwość odzyskania układu partycji z ich kopii które znajdują się na dysku).
Nie miałem na myśli, że Easy coś zapisuje na dysku (żaden z programów do odzyskiwania tego nie robi) ale to, że jest on b.dobry i inne softy mogą tylko znaleźć to samo albo coś innego. Źle mnie zrozumiałeś.
Już mówiłem, że usunąłem kiedyś partycje FDiskiem (NTFS) i znalazłem je przy pomocy DFSee (na boot CD). Informatycy nie mogli się nawet zabotować na dysk.
na dysku nic nie było zapisywane, Active partition recovery znalazło ok 20 partycji, jezeli dobrze pamietam, prawie przy wszystkich było napisane [bad] albo [very bad]. Wybrałem oczywiście opcje SuperScan.
Wracając do tematu, nie chcem nic doradzać (jakieś dwie partycje tam widać…[Good]) bo tym programem nie odzyskiwałem partycji (w moim przypadku bardzo się spieszyło i partycje poszły z zapomnienie). Możesz się skontaktować z tą osobą: Godlike - odzyskiwał partycje (RAW) tym programem.
Spytaj co można zrobić; czy miał podgląd plików po skanowaniu?
Złączono Posta: 08.07.2007 (Nie) 23:17
Czyli coś jest. Skontaktuj się z tamtą osobą co podałem.
Złączono Posta: 08.07.2007 (Nie) 23:22
Zawsze można zrobić obraz tej partycji (“Image” -> u góry ikona). Nie wiem jak duża jest ta partycja na zdjęciu. Robisz obraz tej partycji i zrzucasz na inny dysk (nie wiem czy tak się da; ale powinno się dać), a potem odpalasz Advance Scan tego obrazu w Active@ Undelete i masz dostęp do plików. To tylko wyjście alternatywne. Poczekaj nie spiesz się…
Złączono Posta: 08.07.2007 (Nie) 23:34
Partycja jest [bad] - nie wiem jak to się ma do funkcji Recover. Jeśli masz tak duży dysk (mówie o dysku na który będziesz zrzucać to co chcesz odzyskać) i jest możliwość zrzucenia obrazu to lepiej go zrób - w razie czego masz kopie tej partycji (razem ze strukturą). Obraz do folderu.
Złączono Posta: 08.07.2007 (Nie) 23:43
Zapisz na inny dysk Log oraz Hardware info -> Menu File (może się przydać w razie czego).