crew1
(L337 Crew)
29 Maj 2007 16:25
Witam!
Otrzymałem przed paroma dniami przesyłkę z Ubuntu.
Niestety spotkał mnie dosyć nieprzyjemny problem już przy uruchomieniu live cd.
Otóż posiadam klawiaturę pod ps2, a mysz razera pod usb.
Po starcie komputera -> num lock się świeci i niby ok.
Gdy dochodzi do ekranu powitalnego, to nagle gaśnie cała klawiatura, a myszka działa w 100%.
Pomaga wyciągnięcie wtyczki z gniazda i ponowne włożenie.
Jednak jest to operacja niezbyt przyjemna i jak tak przy każdym starcie PC bym wyciągał, to coś się stanie
Po zainstalowaniu systemu jest podobnie.
Aktualizowałem go i też nic nie dało.
Co ciekawe - w wersjach poprzednich - ubuntu 6.06 - nie ma żadnych problemów…
Co polecacie robić ?
z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
roobal
(roobal)
29 Maj 2007 16:57
Witam! Otrzymałem przed paroma dniami przesyłkę z Ubuntu. Niestety spotkał mnie dosyć nieprzyjemny problem już przy uruchomieniu live cd. Otóż posiadam klawiaturę pod ps2, a mysz razera pod usb. Po starcie komputera -> num lock się świeci i niby ok. Gdy dochodzi do ekranu powitalnego, to nagle gaśnie cała klawiatura, a myszka działa w 100%. Pomaga wyciągnięcie wtyczki z gniazda i ponowne włożenie. Jednak jest to operacja niezbyt przyjemna i jak tak przy każdym starcie PC bym wyciągał, to coś się stanie Po zainstalowaniu systemu jest podobnie. Aktualizowałem go i też nic nie dało. Co ciekawe - w wersjach poprzednich - ubuntu 6.06 - nie ma żadnych problemów… Co polecacie robić ? z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Ja mam coś podobnego, z tą różnicą, że klawiaturę mam pod USB. Też mi się to od niedawna zdarza, bardzo rzadko, ale się niestety zdarza, więc może też uzyskam tu odpowiedź na ten problem
Pozdrawiam!