Problem z dziwnym bledem


(Kuler007) #1

Wita.

Mam taki problem ze wyskoczyl mi blad przy instalacji WinXP SP2. Blad nastopil po uprzednim podlaczeniu dysku z bad sectorami.

Czym ten blad mogl byc spowodowany i co on dokladnie oznacza ??

bladpp7.jpg


(Bik128) #2

Jeśli d:\ to twoja partycja na tym uszkodzonym dysku to oczywiste że chodzi o błąd związany z badsektorami na dysku…

jeśli d:\ to twój Cd-rom to znaczy że albo masz porysowaną płytkę albo cd-rom szwankuje.


(Kuler007) #3

Moj d to byl CD-Rom ale plytka byla nowo nagrywana i bylo sparawdzane na innym CD-Rom. A dysk ja mam nowy nawet 4 miechow nie ma…


(Bik128) #4

no ale mowiłeś że to dysk z badsektorami… skoro nowy jest to dać go do wymiany gwarancyjnej…

Pozatym ciężko cos ustalić. To może być cokolwiek… źle ustawiony bios, uszkodzona tasma od cd-romu… źle nagrana płytka… możliwości jest naprawde wiele…


(Ferdek31) #5

to że dysk nowy to nie znaczy, że dobry, ja odnosiłem 4 pod rząd do serwisu i dopiero piąty okazał się nieuszkodzony / taka była seria co mi później potwierdzono /. Ale kiedy bo nie bardzo rozumiem pojawił sie ten błąd czy po podłączeniu uszkodzonego dysku i potem odłączeniu go i podłączeniu dobrego?


(Kuler007) #6

Dysk z badami byl podlaczany do dobrego. taki przenosnik…


(Ferdek31) #7

ten błąd wskazuje, że może być np. uszkodzony jakiś plik na płycie z Win XP albo jest źle kopiowany, ścieżka dostępu odwołuje się do cd romu nie twardego dysku. Wiele razy spotykałem sie z uszkodzonym nośnikiem podczas instalacji, spróbuj skopiować płytę instalacyjną i z niej instalować.

Złączono Posta : 18.02.2007 (Nie) 23:00

drugie to możesz mieć coś z pamięcią, jeśli masz dwie kości zostaw jedną, jeśli jedną to przełóż do innego gniazda i spróbuj instalować.