Problem z dzwiekami i internetem


(Bezerkerplacebo) #1

witam,po przeinstalowaniu systemu win xp pro + sp2 zniknely wszystkie dzwieki i nie dziala bezprzewodowy internet.sterowniki poinstalowane odpowiednio ze stron producentow asrock i belkin.przy antence nie swieci sie nawet swiatelko a w menadzerze urzadzen przy belkinie i audio device on high definition bus sa zolte wykrzykniki.nie wiem juz co mam robic,2 razy przeinstalowywalem system,przedtem wszystko dzialalo a teraz tak jakby wogole nie bylo ani karty sieciowej ani dzwiekowej...o co chodzi?

Computer Type ACPI Uniprocessor PC

Operating System Microsoft Windows XP Professional

OS Service Pack [TRIAL VERSION]

Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Motherboard:

CPU Type AMD Sempron, 1400 MHz (7 x 200) 2500+

Motherboard Name ASRock K8NF4G-SATA2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Motherboard Chipset nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer

System Memory [TRIAL VERSION]

DIMM1: Kingmax MPXC22F-D8KT4R 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-6 @ 133 MHz)

BIOS Type AMI (03/15/06)

Communication Port Communications Port (COM1)

Communication Port ECP Printer Port (LPT1)

Display:

Video Adapter ASUS Extreme AX550 Series Secondary (512 MB)

Video Adapter ASUS Extreme AX550 Series (512 MB)

3D Accelerator ATI Radeon X550 (RV370)

Multimedia:

Audio Adapter Realtek ALC861 @ nVIDIA nForce 410 (MCP51) - High Definition Audio Controller

Network:

Primary IP Address [TRIAL VERSION]

Primary MAC Address 00-13-8F-9D-E4-8D

Network Adapter NVIDIA nForce Networking Controller (192. [TRIAL VERSION])

Peripherals:

USB1 Controller nVIDIA nForce 410 (MCP51) - OHCI USB 1.1 Controller

USB2 Controller nVIDIA nForce 410 (MCP51) - EHCI USB 2.0 Controller

USB Device Belkin Wireless G USB Adapter

USB Device Generic USB Hub

USB Device USB Human Interface Device

DMI:

DMI BIOS Vendor American Megatrends Inc.

DMI BIOS Version P1.70

DMI System Manufacturer

DMI System Product K8NF4G-SATA2.

DMI System Version 2.00

DMI System Serial Number [TRIAL VERSION]

DMI System UUID [TRIAL VERSION]

DMI Motherboard Manufacturer

DMI Motherboard Product K8NF4G-SATA2.

DMI Motherboard Version 2.00

DMI Motherboard Serial Number [TRIAL VERSION]

DMI Total / Free Memory Sockets 4 / 3


(Technik Elektro) #2

zrób zrzut ekranu menadżera urządzeń, coś się poradzi.


(Bezerkerplacebo) #3

zrzut zrobilem,nie potrafie go jednak zalaczyc...ehh az wstyd.

-- Dodane 19.02.2009 (Cz) 13:24 --


(Technik Elektro) #4

necika masz przez kartę wifi ?? bo jest niezainstalowana również sterowniki do dźwięku nie są, tutaj do dźwięku

http://www.softwarepatch.com/9a-12-azc/WDM_A406.exe

a tu do wifi :

http://www.belkin.com/support/download. ... ang=1&mode


(XMan) #5
  1. Włóż płytkę ze sterownikami do napędu CD.

Start -> Panel sterowania -> System -> Menedżer urządzeń tam gdzie żółte wykrzykniki lub znaki zapytania

PPM / prawym przyciskiem myszki / w tym miejscu - Aktualizuj sterownik...

  1. Będą dalsze problemy to wyłącz w Menedżerze urządzeń kartę dżwiękową - zrestartuj komputer i włącz ją ponownie.

  2. Sprawdż w Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio - Audio oraz Głos czy masz wybraną kartę dżwiękową.

Nie będzie dżwięku to :

  1. Zainstaluj UAA.

  2. Sprawdż sterowniki Realtek R2.03 lub R2.14.

Wszystko w tematach :

viewtopic.php?f=2&t=307399

viewtopic.php?f=2&t=306915

viewtopic.php?f=2&t=301073


(Bezerkerplacebo) #6

sterowniki poinstalowane,dzwieku i neta nie ma nadal...teraz mam internet na kablu ale zawsze mialem przez antene i router belkina. antena F5D7050


(XMan) #7

Robiłeś :?:

/ możesz sprawdzić bez płytki jak nie masz /.


(Bezerkerplacebo) #8

no wlasnie nie mam oryginalnej plytki bo zgubil;em juz dawno ale wlasnie wypalam sterowniki na czysta plyte i sprubuje w ten sposob,o ile tak mozna...

-- Dodane 19.02.2009 (Cz) 15:41 --

ok,odinstalowalem wszystkie stery,przeczyscilem cleanerem,zainstalowalem na nowo,wg instrukcji Xmana,z panelu sterowania i nic...nadal wyrzykniki,brak dzwieku i internetu i taki komunikat z wizzarda;

to wszystko,nie mam juz pomyslu.jakies propozycje?

-- Dodane 19.02.2009 (Cz) 16:07 --

po sciagnieciu najnowszego drivera realteka hd pokazala sie nawet ikona dzwieku i zniknal wykrzyknik z menadzeras urzadzen,czyli wszystko na dobrej drodze,niestety dzwiekow jako takich nie ma nadal...ani neta...


(XMan) #9

Instalowałeś UAA - Universal Audio Architecture :?:

/ instaluje się prawidłowo przed sterownikami do karty dżwiękowej /.

W tematach są linki oraz podałem jak instalować.


(Bezerkerplacebo) #10

dzieki dzieki dzieki!!!zrobilem dokladnie po kolei po uprzednim wyczyszczeniu systemu z wszelkich mozliwych sterownikow czy kodekow i jest ok,sa dzwieki,muzyka gra!coz,pozostal ciagle problem z belkinem ale widze swiatelko w tunelu.

wynik meczu czlowiek VS komputer 1:1