Mam problem z zainstalowaniem sterowników do dźwięku.
Mam płytę główną: Gigabyte GA-8I915P Duo ze zintegrowanym dźwiękiem. Próbowałem zainstalować z płytki od pł.głównej ale pisze, że urządzenie nie jest podłączone i żebym spróbował później pff . Również sterowniki do PCI Device nie chcą się zainstalować, nie wiem czy ma to związek ale z tego co wyczytałem to są to sterowniki do chipsetu…
aa no i próbowałem zainstalować sterowniki z neta do dźwięku również bez skutku. Dzieje się tak po zrobieniu formata.
Tak, najpierw zrobiłem formata i wgrałem zmodyfikowaną wersję, ale potem znów zrobiłem formata i zainstalowałem xp home sp2… a to może mieć coś wspólnego ?
Teraz co masz normalny czy znowu jakiś mod? Bo z tego screena to mi na moda wygląda, a takie windowsy częściej problemy robią niż pożytek i jakieś wirusy też mogą mieć, legalne to też nie jest.
I to wystarczy żeby położyć system, odinstaluj to i próbuj instalować ster do chipsetu, nie pójdzie -> format, Potem po instalacji sterów/formacie można spróbować np tych motywów, sam używałem i z tego co się orientuje to są najmniej problemowe
Ok, zrobiłem te sterowniki dzwięku dzieki wam, ale teraz pojawił się kolejny problem. no ale mam nadzieję, że sobie poradzę jak nie to będę pisał w innym temacie. wielkie dzięki za pomoc
Problem juz sie rozwiazal. Bardzo dlugo szukalam sterownikow i je instalowalam, ale zaden nie dzialal. W koncu zapuscilam Everest (powinnam to byla zrobic od razu ) i okazalo sie, ze nie mam zadnej karty dzwiekowej. To mi sie wydalo dziwne, poniewaz z cala pewnoscia mialam karte dzwiekowa zintegrowana z plyta glowna. Weszlam do menedzera urzadzen i przy kontrolerach dzwieku okazalo sie, ze sa one po prostu wylaczone. Wlaczylam je i odpowiednie sterowniki same sie sciagnely. Obecnie dzwiek dziala idealnie.