Problem z dzwiękiem - pogłos


(Adamgriss) #1

Cześć ! mam problem z dźwiekiem,mam Sundblastera 5.1 Live.Nie wiem jak skasować pogłos słyszalny z głośników, nic wcześniej nie regulowałem. Patrzylem w panelu-dźwiekach, ale tam nie ma żadnej opcji jeżeli chodzi o pogłos.


(system) #2

Próbowałeś "jechać" na innych driverach :?: :smiley:


(Duch) #3

ponieważ sam posiadam Live`a to wydaje mi się, że musiałeś coś kombinować bo u mnie żadnego pogłosu nie ma!!

od kiedy ów pogłos słychać i kiedy! to znaczy jak słuchasz muzyki, grasz itp. :smiley:


(Adamgriss) #4

Właśnie o to chodzi że nic nie kombinowałem.Słychać pogłos przy Winampie, jak gram też.


(Duch) #5

zobacz tutaj: PANEL STEROWANIA>> AUDIOHQ>>EAX Control Panel>> zakładka ENV i FX!!


(Adamgriss) #6

(Duch) #7

no to masz fajnie!! :slight_smile:

a masz wogóle EAX Control Panel?? u samej góry masz Audio Effects i tam trzy do wyboru: ENV; EQ i FX!!


(JNJN) #8

A może warto na początek odinstalować oprogramowanie i samą kartę z menadzera urządzen, restart komputera i ponownie zainstalować oprogramowani e i karte, ewentualnie maksymalnie odsunąć karte od innych.


(system) #9

Dlatego mówię, odinstalowanie driverów pomoże :stuck_out_tongue:


(Adamgriss) #10

ReinstalowaBem system i sterowników karty muzycznej nie musiaBem instalowa, ale twraz przywróciBem system z przed 2 dni i wszystko gra.Tylko mnie dziwi gdzie to si poprzestawiaBo ja nie mam mo|liwo[ci ustawiania pogBosu.


(Duch) #11

widocznie nie zainstalowałeś odpowiednich komponentów Creative!! jest tam sporo do wyboru!! zapodaj sobie płytkę instalacyjną i zamiast standartowej instalacji wybierz instalację użytkownika i wybierz co chcesz!!