Problem z dźwiękiem w google classroom

Posiadam komputer “Hp All in one”. Podczas telekonferencji na platformie google classroom mam problem z dźwiękiem. Mianowicie: mój rozmówca doskonale słyszy to, co mówię, natomiast gdy odtwarzam z komputera plik dźwiękowy, jest on bardzo słabo słyszalny i przerywany u uczestników konferencji. Ja natomiast prezentowany plik słyszę doskonale. Mam wówczas mikrofon ustawiony jako : “domyślny - mikrofon realtek High definition audio”. Kiedy zmienię ustawienie mikrofonu na : “miks stereo realtek High definition audio” , to odbiór nagrania jest bardzo dobrze i wyraźnie słyszalny, natomiast dla odmiany nie słychać mojego głosu. Za każdym razem muszę więc dokonywać przestawień mikrofonu w zależności czy chcę aby uczestnicy słyszeli mnie czy mój materiał dźwiękowy. Jest to bardzo uciążliwe. Czy jest taka możliwość aby nie przestawiać ustawień mikrofonu i jednocześnie słyszalny byłby mój głos jak i dźwięk nagrania. Wiem, że inni uczestnicy nie mają tego problemu, ja doskonale słyszę jednocześnie mojego rozmówcę podczas prezentowania przez niego pliku audio.
Z góry dziękuję za odpowiedź

Sprawdź, czy w opcjach udostępniania masz włączony dźwięk

Tych komputerów jest więcej niż jeden https://store.hp.com/us/en/vwa/desktops/form=All-in-One
Instalowałeś sterowniki do karty dźwiękowej, czy korzystasz ze systemowych?

z systemowych