Problem z dźwiękiem w przeglądarce Firefox

Witam, mam nadzieję, że udostępniam ten wątek w odpowiednim dziale.

Od kilkunastu dni nagromadzają mi się problemy z przeglądarką Mozilla Firefox. Mam Win 7, przeglądarka jest zaktualizowana do wersji 21.0, nawet wszystkie wtyczki posiadają najbardziej aktualną wersję a mimo wszystko wciąż jest coś nie tak. Pierwsza kwestia, to ‘przywieszenia’ - nie mam otworzonych zbyt wielu kart, a mimo wszystko co jakiś czas wyskakuje błąd i przeglądarka zamyka się z powodu ‘jakiegoś’ błędu. Kolejna kwestia to wszelkie serwisy audio/wideo (Soundcloud, Bandcamp, YouTube), które od jakiegoś czasu w trakcie odtwarzania trzeszczą, a konkretnie dźwięk - tworzą się zniekształcenia, czasem czas na pasku leci a nie ma dźwięku, bądź jest z tym że co chwile pojawiają się ‘pierdy’, tak jakby któryś kabelek w gnieździe słuchawkowym dobrze nie łączył. Po włączeniu menadżera zadań zauważyłem, ze Firefox zjada o wiele więcej pamięci niż wcześniej (przy takiej samej liczbie otworzonych kart wykorzystanie pamięci na poziomie 150 000-300 000K, aktualnie 500 000 nawet do 850 000K - grafika poniżej).

Mógłbym liczyć na jakąś pomoc z Waszej strony? Jakieś porady co może być nie tak? Przeglądarkę z syfu regularnie czyszczę CCleanerem, aczkolwiek nie wiem czy ma to jakieś większe znaczenie. Z góry dzięki za wszelkie sugestie i podpowiedzi!

eMBjOhw.jpg

daniel86 ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Dzięki za sugestię, poprawione wg. powyższych zaleceń.

Spróbuj uruchomić Firefoxa na czysto. W tym celu naciśnij ALT przejdź do Pomoc i wybierz “Uruchom ponownie z wyłączonymi dodatkami”. Jeżeli to pomoże, oznacza to że któryś z dodatków (a nawet motywów, też się z tym spotkałem) zakłóca dźwięk.

Powiedz, czy ostatnio zmieniałeś ustawienia w sterownikach dźwięku (widzę tam Realtek’a, jest to bardzo wrażliwy sterownik dźwięku, coś nie tak i już nie gra).

Odświeżam temat, bo niestety problem się wciąż powtarza. Zostawiłem tylko wtyczki potrzebne do odtworzenia dźwięku w SoundCloud tj. flashplayer i java. Ogólnie zastanawiam się czy to bardziej wina przeglądarki czy karty dźwiękowej, ponieważ z Winamp czy Youtube nie mam takich problemów. Ogólnie wygląda to tak: włączam soundcloud / bandcamp (też czasem są problemy), leci jeden utwór, drugi, trzeci i przy czwartym/piątym pojawia się trzeszczenie (mogę porównać do dźwięku ze zdartej płyty winylowej), potem w kolejnych numerach w ogóle nie słyszę dźwięku - czas leci, muzyki brak.

Ktoś ma jakiś pomysł czemu się tak może dziać?