Problem z dźwiękiem w wybranych programach

Witam,

Problem wydaję mi się dziwny i nie wiem skąd się wziął, a mianowicie używając głośników(wbudowane, notebook) nie ma żadnego kłopotu. Wszystkie dźwięki są dobrej jakości. Kłopoty zaczynają się gdy podłączam słuchawki. Dźwięk np. z neta(np. youtube) jest beznadziejny, nie da się słuchać, jakiś niby szum. Podobnie jest z muzyką odtwarzaną w Media Playerze czy np. Screamer Radio. Normalnie pomyślałbym, że mam problem ze słuchawkami albo coś z gniazdem jest nie tak, ale w Winampie 2,95 wszystko działa i jest ok.

Proszę o radę, bo problem naprawdę jest uciążliwy.

Dlaczego dźwięk z Media Playera i innych programów jest nie do słuchania, a w Winampie działa normalnie? Problem istnieje tylko w momencie podłączenia słuchawek.

Pozdrawiam

Nie podałeś modelu laptopa, ale spróbuj odinstalować stare i zainstalować nowsze sterowniki dźwięku.

A co się dzieje, jak uruchomisz (wyłączony) komputer w którym słuchawki są już włożone. Czy po wyjęciu słuchawek i powrotu na głośniki dźwięk staje się znów normalny?

ASUS z serii K52J

Kontroler: Conexant CX20671 SmartAudio HD

Wersja: 4.98.18.65

Problem pojawił się 3 dni temu. Po prostu uruchomiłem rano komputer i nie działało właściwie.

Tak, po wyjęciu słuchawek dźwięk jest normalny.

Wygląda trochę na wtyczkę, trochę na sterownik.

Nie odpowiedziałeś na pytania. Czy jak masz podłączone słuchawki i uruchomisz komputer też to się pojawia.

Usuwanie sterowników w trybie awaryjnym.

Tak, sytuacja się nie zmienia.

Możliwe, by wina była po stronie Media Playera? Jakby nie patrzeć używając Winampa tego problemu nie ma, ale nie wiem jaka jest między nimi różnica.