Problem z dzwiękiem windows 7, stara karta dzwiękowa

Witam,

Otóż - miałem Windows XP, a niedawno zainstalowałem sobie windows 7.

Mam teraz problem z dźwiękiem, przy ikonce głośniczka jest malutki biały krzyżyk na czerwonym tle, co oznacza że jest problem ze sterownikiem.

Wchodzę sobie w menadżer urządzeń klikam na kontrolery dzwięku, wideo i gier a tam jest tylko USB Video camera a chciałem sprawdzić jaką mam kartę dźwiękową, więc zainstalowałem everesta, mówi on że mam Intel 82801FB ICH6 - AC’97 Audio Controller [b-1] PCI.

Oraz informacja dla was moja płyta główna to - INTEL GRANTSDALE i915P.

Pozdrawiam

To co podałeś to nie jest płyta główna, jedynie może być mikroukład płyty głównej.

Jeżeli nie wiesz to zainstaluj AIDA32 - Enterprise System Information 3.94.2

Z sekcji Komputer --> Podsumowanie spisz/podaj :

–> Nazwa płyty głównej

–> Mikroukład płyty głównej

–> Multimedia (Karta dźwiękowa)

No i oczywiście system / bit. /

kliknij aby powiększyć :

audioh.th.jpg

Nie wykaże odpowiednich danych (za free) to AIDA64 Extreme Edition 1.70.1400

Nazwa płyty głównej MSI 915P Combo 2 (MS-7140) (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Mikroukład płyty głównej Intel Grantsdale i915P

Karta dźwiękowa Analog Devices 1888/AD1980 @ Intel 82801FB ICH6 - AC’97 Audio Controller [b-1]

Posiadam system 32bit.

Na stronie producenta płyty brak sterowników na ten system :frowning:

Sprawdź :

Intel Chipset Drivers (Win. XP, 2000, Vista, Seven) 9.2.0.1021

Realtek AC’97 Audio Codecs 6305

Po każdej instalacji p/w uruchom ponownie komputer.

Matyeusz ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Temat poprawiony.

Już są efekty, znikną krzyżyk i widać że coś się rusza w pasku od głośności, ale na głośniki nie wychodzi dźwięk, co teraz ;/?

Tak jakbym musiał ustawić wyjście na głośniki w panelu realteka (na innym kompie tak mam) ale tutaj mam inaczej ;/