Na początek chciałam wszystkich serdecznie powitać ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam wielki problem z dźwiękiem. Ponieważ mój komputer nie odtwarza żadnych dźwieków poza systemowymi. Wiem na czym polega dany problem i dlaczego dźwięki nie sa odtwarzane,[przynajmniej się orientuje] ale co dalej… ? Mam taki problem: gdy chcę wejść np. w rejestrator dźwięku to wyskakuje mi następujęce okienko a w nim ‘nagrywanie i odtwarzanie za pomocą aplikacji Rejestrator Dźwięku jest nie możliwe ponieważ nie jest zainstalowane żadne urzadzenie dźwiękowe. Aby zainstalować urzadzenie dźwiękowe przejdz do panelu sterowania kliknij kategorie, drukarki inny sprzęt, a następnie kliknij ikone dodaj sprzet.’ Tak otórz robię, ale nie za bardzo orientuję się w tych wszystkich nazwach dekoderach, urzadzeniach miksujacych itp. Dlatego też nie wiem co mam zainstalować. Głosu najprawdopodobniej nie słychać ponieważ brak jest urzadzenia miksujacego ‘Regulacja Głośności’ [jak i tych innych]Czy mogłby ktoś pomóc mi zainstalować te urządzenia ? błagam ja już odchodze od zmysłów. Nie wiem, ale czy wy wyobrażacie sobie żyć bez głosu. Żadnej muzyki, filmów eh… :placze:
Proszę używać polskich znaków,opcja zmień i popraw.JNJN
A system to?
A karta muzyczna to?
Na początek przeinstaluj sterowniki do karty muzycznej - link.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 552#396552
Zastosuj najnowszy ster do Twojej karty i systemu.
Może w kodekach masz namieszane.
Jasne, mi sie wydaje ze wystarczy instalnac stery od dzwieku i po sprawie. Jezeli masz zintegrowana karte na plycie to stery znajdziesz na CD od płyty glownej. Jezeli masz pelna karte dzwiekową to podaj jaką i znajdzie sie stera.
a gdzie jest ta karta ? jak sprawdzic jak ona sie nazywa ??:placze: Ja jestem zielona jak szczypior
Jeśli nie wiesz jaką masz kartę muzyczną podaj nazwę " Płyty Głównej "
Jakiej zaś płyty
Złączono Posta : 05.07.2007 (Czw) 19:59
potrzebuję tylko zainstalować jakieś sterowniki ale nie wiem jakie. Nie mam poprostu żadnego programu [jeśli tak można to nazwać] typu Regulacja Głośności itp. Nie wiem czy nie da się jakoś inaczej mi pomóc ? Błagam Piszcie na gg. Bd bardzo wdzięczna za każdą pomoc, czy podpowiedź.