Nie mam melodyjki kiedy włącza się windows, nie mam dźwęku klikania, nie mam dźwięku na necie, nie słychać dźwięku filmików zamieszczonych w necie, prawie nigdzie go nie ma, ale kiedy odtwarzam piosenki z media player czy z innego odtwarzacza to je słychać, słychać też dźwięk w grach, ale w niektórych, np. Age of Empires II ma głos a Black&White go nie ma. Jeszcze wczoraj wszystko działało, aż zrestartował mi się o 19.00 komp i do teraz mam ten problem.
spróbuj odinstalować wszystkie sterowniki od Audio i zainstalować najnowsze
zainstalowałem to coś co miałem na płytce dołączonej do komputera kiedy go zakupiłem coś dzięki czemu jest głos w kompie, to jest chyba sterownik, a nowszy sterownik to nie wiem jaki to ma być, jak się nazywa i skąd go ściągnąć.
jaką masz płyte główną??
Proszę nazwać temat konkretnie.
Shuttle AK39(N)
odinstaluj sterowniki audio (w dodaj/usuń programy powinno być Realtek ac’97 albo coś podobnego) i zainstaluj to http://www.action.pl/_new/download/inde … ealtek(ALC
Jest Avance AC’97 Audio, odinstalowałem to, po wejściu na podany wyżej link pojawiły mi sie do pobrania jakieś spakowane w jeden folder dwa pliki, folder ten się nazywa “old” więc tych rozumiem, że mam nie instalować, pod spodem jest jeszcze plik “wdm_a360.exe” i to pobrałem i zainstalowałem, uruchomiłem kompa, po uruchomieniu kompa wyskoczyła wiadomosć, że oprogramowanie jest nie zgodne z tą wersją windowsaxp (nie pamietam jak dokładnie było napisane)kliknąłem “mimo to kontynuuj” pojawiła się klepsydra, ale nic się nie stało, no i głosu dalej nie ma.
Złączono Posta : 19.10.2007 (Pią) 13:05
Zauważyłem właśnie, że na necie też mam głos , ale też tylko w tych filmikach, które są odtwarzane z media player