Problem z dźwiękiem


(Arizona) #1

Posiadam system XP Pro z SP2, karta dźwiękowa - zintegrowana na płycie głównej (ASUS TUSL 2-C)....

Na początku dźwięk był ok ale jak podłączyłem słuchawki z mikrofonem (jakiś zestaw do Skype) to automatycznie głos zanikł....niby system pokazywał, że karta dźwiękowa jest..

Następnie odłączyłem ten zestaw i podłączyłem z powrotem zwykłe głośniki ale głosu jak nie było tak nie było....

Zrobiłem reinstalke sterowników do dźwieku ale nic nie pomaga....nadal dźwięku brak...

Może ktoś będzie wiedział jak to naprawić :wink:

Pozdrawiam

Arizona


(Nowosolanin1988) #2

ja miałem to samo i zamieniłem wejścia z tylu kompa i zadziałało.chodzi o zamianę jak masz podłączone głosniki do zielonego wejścia to połącz do czerwonego czy tam różowego wejścia.


(Arizona) #3

Nie pomaga...;/

edit.: miałem w ustawieniach ustawione, na system 5.1 dźwięk - kompletnie nie wiem czemu...przestawiłem na słuchawki i głos jest, ale mikrofon nadal nie działa...


(Monczkin) #4

Proszę nazwać temat konkretnie. Od czego masz dział Hardware? Proszę czytać opisy działów przed założeniem tematu.


(Seba86mu) #5

Takie czynności, jak podłączanie głósników, czy słuchawek do karty dźwiękowej komputera powinno się robić przy wyłączonym komputerze. Wystarczy niewielki potencjał, wyładowanie elektrostatyczne, aby uszkodzić kartę dźwiękową. Mam nadzieję, że komputer był wtedy wyłączony, jak podłączałeś słuchawki z mikrofonem.

Wejdź w Regulacje głośności i sprawdź, czy nie masz ściszonej na maksimum Regulacji głośności, bądź Wave.

Jeżeli jest ok., to spróbuj przeinstalować sterowniki do karty dźwiękowej, może to pomoże.


(witek111) #6

spróbuj tuch sterowników :

http://rapidshare.com/files/60636388/WDM_A389.exe