Problem z dźwiękiem


(Stiffler6) #1

Witam szanownych kolegów

Mam mały problem, związany z dźwiękiem. W menadżerze urządzeń pokazuje mi wykrzykniki przy audio device on high definition audio bus oraz microsoft uaa function driver for high definition audio - Realtek 880/860. Prawdopodobnie to jest przyczyną braku głosu u mnie na kompie :confused: Instaluje sterownik Realtek High Definition Audio Driver R2.17 , lecz w pewnym momencie wyskakuje mi komunikat, ze nie można zainstalować sterownika :confused:

Parametry mojego kompa podaję na wszelki wypadek:

proc: Intel Core 2 Duo E4500 BOX

plyta glowna: MSI P4M900M2

2BG RAM

HDD 320 GB

Ge Force 8600 GT

WinXP Pro. SP2

Liczę na Waszą skuteczną pomoc :slight_smile:

EDIT. Przepraszam najmocniej. To się już nie powtórzy :slight_smile:


(Seba86mu) #2

Czapa18 , najpierw zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie zainstaluj Microsoft UAA Bus Driver KB888111.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

W razie problemów z instalacją sterownika do karty dźwiękowej przeczytaj -> ten artykuł.


(Agatonster) #3

Czapa18 ,

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Stiffler6) #4

dzięki seba! działa! musiałem jeszcze instalować kilka innych rzeczy (ffdshow, k-lite codec itp) i teraz idzie cacy :slight_smile:

WIELKI PLUS DLA CIEBIE!