Cześć, przejdę jak zawsze do rzeczy. Odpalam laptopa z windowsem Vista Home Premium, włączam muzykę a tu nic nie leci, myślałem że mam wyciszone ustawienie ale po sprawdzeniu wszystko było na swoim miejscu, dałem głośność na max, wskaźnik skakał a z laptopa nie wydobywał się dźwięk. Tak więc podłączyłem słuchawki (jakieś za 5zł) pod wejście minijacka (tak to się chyba nazywa), i muzyka leciała czyli tak jak powinno, sprawdziłem również pod głośniki (logitech z5500) i muzyka również leciała. Jaka tu może być przyczyna że z laptopa (ASUS X61 S) dźwięk nie leci?
Czy próbowałeś Start>Panel sterowania>Dźwięki i urządzenia audio>Głośność>Ustawienia głośników>Zaawansowane>Wybierz: głośniki stereo-laptop>O.K. Nie wiem czy Vista ma tak samo. Pozdrawiam.
-jeżeli przeszłeś krok po kroku tak jak napisane i nić to ciekaw jestem czy nie przytrafiło ci się coś takiego:http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=19&t=375155. Nie mam pewności bo nie napisałeś czy często używasz słuchawek i w jakim momencie ten problem się pojawił. Czy w linku który podałem poradzili sobie-nie wiem, nie pochwalili się. Pozdrawiam.
Nie, nie, nie. Może inaczej. Gdy uruchamiam laptopa, przy uruchamianiu słyszę dźwięk startu windowsa (czyli głośniki w laptopie działają), gdy chce zaś odsłuchać muzyki czy obejrzeć film, co kolwiek z głośników laptopa już po uruchomieniu windowsa to nie działa. Gdy podłączę zaś słuchawki lub głośniki pod laptopa to dźwięk normalnie słyszę w słuchawkach/głośnikach. Czytałem na google że ludzie też mieli z tym problem, również z tym modelem ale nie dostali żadnej konkretnej odpowiedzi.
– Dodane 27.03.2010 (So) 21:03 –
Odświeżam, minęło prawie 45h od mojego poprzedniego posta.