Problem z dzwiękiem

Mam problem gdy prubuje otworzyc jakis plik w wmp wyskakuje mi komunikat “Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku, ponieważ wystąpił problem z urządzeniem dźwiękowym. Urządzenie dźwiękowe może nie być zainstalowane na komputerze, może być używane przez inny program lub może nie działać prawidłowo.” Nie wiem wszystkie sterowniki sa zainstalowane a nadal nie dziala.

podaj więcej informacji :roll:

system jaki, czy coś było robione przed tym (zmiana driverów) etc.

system 98 szadych driverow nie instalowalem tylko kodeki K-Lite Mega Codeck Pack i sterowniki do karty dzwiekowej

a to dziwne bo

:rotfl:

driver to właśnie sterownik tyle, że po angielsku :wink:

ale nie ważne :slight_smile:

czy zmieniałeś sterownik :?: instalowałeś nowszą wersję :?:

naprawdę ni umiem wróżyć :?

driver = sterownik :wink:

update: ale to już kolega DUCH wcześniej zdążył napisać :lol:

Inne playery dobrze odtwarzają?

-Tak

Może reinstalka WMP pomoże…

-Nie

Odinstaluj sterowniki dźwiękowej, reset i zainstaluj ponownie… - tylko czy aby napewno masz dobre? :wink:

yyy… i jeszcze jedno

Odinstaluj paczke kodeków, wyczyść rejestr i zainstaluj pojedyńczo tylko potrzebne kodeki

sorka zapomnialem co to znaczy driver. Przeistalowywalem WMP i nic , a co do innch programow pojawiaja sie problemy jeden odtwarza plik a drugi nie i to samo w innym programie. Dobra juz narazie nie odpisujcie przinstaluje system napisze jak skoncze.

powtórzę po raz kolejny:

Nie mam pojecia po co to instaluje , jak i wiele innych pakow kodekow ! to tylko pogarsza sytuacje . za duzo smiecia , konflik kompresorow itd …

ffdshow => tylko tyle ewentualnie divix i xvid ! i musi dzialac !!

Dobra reinstalka skonczona wszystko dobrze tylko teraz (kupilem dzisiaj sluchawki z mokrofonemmanta mm40) nie moge nagrywac dzwieku.