Problem z dźwiękiem


(Zx9) #1

Witam !!

Złączono Posta : 29.04.2006 (Sob) 15:37

Płyta to gigabyte pro 2 i ma karte dźwiękową zintegrowaną


(Pzontek) #2

Sprawdz na początek czy nie sciszylo Ci dzwieku w Windowsie.

a w jakich okolicznosciach to sie stalo tak nagle ?


(Zx9) #3

NIc podobnego nic mi sie nie ściszyło i tak nagle był i znikł .próbowałem juz wszystkiego i nic nie przychodzi mi do głowy pozostanie chyba kupic karte muzyczna na PCI


(JNJN) #4

A jak na słuchawkach - sprawdź podłączenie kolumn.

Karta w menadzeże urządzeń zainstalowana.

Odinstaluj oprogramowanie i stery karty i zainstaluj ponownie,restart kompa i zobacz.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 552#396552


(Zx9) #5

i dalej nic :frowning: peadła karta raczej na pewno :oops:


(JNJN) #6

Wejdź do biosu i zobacz czy karta jest wlączona na auto/enabled i zapisz bios Save.

Pomoc książka do płyty głównej.


(Zx9) #7

Byłem juz tam i jest włączona ... i dalej nie wiem .... nie można kart jakos sprawdzic czy jest sprawna ?


(JNJN) #8

Sprawdź wszystko dokładnie jeszcze raz.

Kup kartę muzyczną PCI.

Wyłącz zintegrowaną na disabled w biosie i zapisz bios Save,odinstaluj oprogramowanie i stery karty zintegrowanej,załóż kartę PCI (unikaj I slotu PCI licząć od AGP) i zainstaluj stery i oprogramowanie.


(Zx9) #9

NO to trudno może byc taka karta? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=99840565 ja tam nie jestem wymagającym słuchaczem mam tylko do kompa podłączone 2 TV i wieże tak że może by działała co ?