W ultrabooku Kruger&Matz Explore 1403 nie działa mi głos w laptopie po aktualizacji sterowników. Niepotrzebnie też próbowałem instalować Intel STT audio. Odinstalowalem sterowniki i ponownie chciałem zainstalować sterownik audio ze strony producenta ES8316 Audio Codec ale wywala mi bluscreen WDF_Violation.
Udało mi się zainstalować ze Snappy ale dalej pokazuje brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio
Teraz w zainstalowanych pokazuje mi znów Intel STT Audio a głosu nadal nie ma, a ES8316 nie wykrywa mimo zainstalowanego sterownika
Niepotrzebnie, bo to nie laptop, a netbook, a w zasadzie stary tablet z dolutowana klawiaturą.
Kiedyś już z podobnym był problem na forum, najszybciej będzie napisać do serwisu producenta, w przeciwnym wypadku zostaje Ci szukanie po szemranych stronach, co Chińczycy wpakowali do środka i jaki był oryginalny sterownik.
Pisałeś / dzwoniłeś do serwisu?
Ewentualnie mozna po identyfikatorze sprzetu poszukać jaki sterownik w chińskich lapkach dają…
Koło ultrabooka to może leżało na biurku marketingowca.
Ultrabook z założenia ma być wydajny, a netbook to złom do podstawowych zadań, zamiana naklejki nie znaczy tutaj nic przy 28 GB „dysku” oraz RAM i procku z kalkulatora. Nie wierz więc w reklamy…