Problem z edycja skryptu marquee

Witam mam problem z edycja skryptu całość działa idealnie potrzebuje zmienić prędkość wyświetlania, kolor tekstu i rozmiar Trzcionki jednak gdy korzystam z komend znalezionych za pomocą wujka Google nic sie nie zmienia prosze ludzi dobrej woli o wskazówki

var przegladarka = navigator.userAgent;

var ie = (przegladarka.indexOf(“MSIE”) != -1 && przegladarka.indexOf(") ") == -1 ? true : false);

var mozilla = (przegladarka.indexOf(“Gecko”) != -1 && przegladarka.indexOf(“Netscape”) == -1 ? true : false);

var netscape_ver = 0;

if (przegladarka.indexOf(“Netscape”) != -1)

{

netscape_ver = parseInt(przegladarka.substring(przegladarka.indexOf(“Netscape”)+8));

if (isNaN(netscape_ver)) netscape_ver = parseInt(przegladarka.substring(przegladarka.indexOf(“Netscape”)+9));

}

var opera_ver = 0;

if (przegladarka.indexOf(“Opera”) != -1)

{

opera_ver = parseFloat(przegladarka.substring(przegladarka.indexOf(“Opera”)+5));

if (isNaN(opera_ver)) opera_ver = parseFloat(przegladarka.substring(przegladarka.indexOf(“Opera”)+6));

}

if (ie || mozilla || netscape_ver >= 7 || opera_ver >= 7.2)

{

document.write(‘SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2011’);

}

// -->

O to Ci chodzi:

U mnie działa…

tak działa dzięki potrzebuje jeszcze zwiększyć rozmiar w jakim pojawia się tekst ponieważ przy większym rozmiarze czcionki tekst jest obcięty interesuje mnie jeszcze możliwość wstawienia linku i zmniejszenie prędkości przewijania. Kombinuje z komendami ale nic nie wychodzi! !!