Witam, mam następujący problem z moim iPhonem. Otóż wczoraj z niewiadomych przyczyn wokół wyświetlacza utworzyła sie ramka grubości mniej więcej 3 pixeli z każdej strony. Ramka jest zrobiona z jakby nieaktywnych pixeli. Chodzi o to, że do tej pory wyświetlany obraz sięgał “czarnej farby” wokół wyświetlacza, a teraz kończy się z każdej strony na ww. ramce. Wygląda to troszkę tak jakby zmniejszyła się po prostu rozdzielczość, gdyż pomimo ramki obraz nigdzie nie jest “uciety”. Proszę o pomoc w przywroceniu normalnych wlasciwosci ekranu.
Ps. ramka utworzyła się, gdy rozmawialem przez tel. Wyłączenie, restart ani wyladowanie baterii nie pomogło!
W takim razie zabieram się za to dam znać czy podziałało
Edit: niestety, nic to nie dało.
Edit 2: Przepraszam bardzo za zamieszanie! Okazało się, że ramka zawsze tam była - jest na każdym iPhonie (dowód - http://www.apple.com/iphone/gallery/#image3 ) jednak widać ją tylko przy bardzo jasnym świetle. Dlatego zobaczyłem ją w weekend, ponieważ promienie słoneczne padały bezpośrednio na mój telefon i jak skończyłem rozmawiać, to mimowolnie zwróciłem na to uwagę. Poczytałem o tym “problemie” na zagranicznych forach i okazuje się, że widać tę ramkę nawet na zdjęciach produktu na stronie Apple (patrz powyższy link).