Witam, mam taki problem z komputerem, że co parę sekund pokazuje mi czarny ekran na komputerze i znika cały czas, przy czym nie można niczego kliknąć otworzyć folderu czy przeglądarki resetowanie nic nie pomaga nie wiem co mam zrobić. Nie działaj żadne skróty klawiszowe ani nic.
Tu wysyłam link do filmiku na YouTube żeby pokazać jak to mniej więcej wygląda:
https://youtube.com/shorts/BOPGZ0hyiHo?si=ZIzw0sRRcj6gVTld (film poprawiłem już można go obejrzeć)
Specyfikacja komputera
Windows 10
I5 9400f
Gtx 1060 3gb
16gb RAM DDR 3
Płyta główna msi
Film prywatny
Opublikuj to. Film prywatny.
U mnie się włączył.
https://youtube.com/shorts/BOPGZ0hyiHo?si=xh_jj8-2AsYf6qG6
Już poprawiłem, film chyba można obejrzeć
Prawdopodobnie nie kontaktuje GPU lub coś z systemem. Wgrywales coś?
Podpisałbym inny monitor lub tv.
Taj, działa.
Normalnie go użytkowałem przez jakieś 4 lata w ostatnie pół roku nic nowego nie wgrywałem na komputer, to pójdę podpiąć pod inny monitor zobaczę czy się coś zmieni
Podpisałbyś?
Kursor działa, więc trochę to dziwne.
Ja stawiam na problem ze sterownikiem ekranu. Na początek odinstalowałbym sterowniki od grafiki i zainstalował nowsze.
Tylko właśnie jest taki problem że nie można nic zrobić na tym komputerze, nie można otworzyć ustawień folderu przeglądarki nic poprostu mogę sobie kursorem ruszać ://
Czyli to się dzieje od razu po włączeniu?
Ekran logowania jest normalnie wpisuje hasło i dopiero jak mam pulpit to dzieje się tak jak na filmiku
„Na ekranie logowania, naciśnij i przytrzymaj Shift i wybierz opcję Uruchom ponownie zasilanie”
Możesz to zrobić?
Zaraz zobaczę czy mogę bo w tym momencie mi się komputer nie chce włączyć i czekam zaraz sprawdzę
Komputer się wkoncu włączył ale nie, nie mogę tego zrobić
Jednak mi się udało, wiem o co ci chodzi żeby wprowadzić w tryb awaryjny a potem wejść w opcje rozwiąż problemy tak zrobić ?
Komputer się włączył tyle mi wystarczy, chodzi mi tylko o przeniesienie plików z dysku na drugi i przeinstalowanie systemu na dysk ssd bardzo dziękuję za pomoc i odpisywanie o tak późnej porze
Autokorekta, eh, te błędy.