Problem z eksplorator windows


(Witkor950) #1

Kiedy ogladam zdjecia na Windows Media Player po kilku zdjeciach wyskakuje mi taki bład "Eksplorator Windows przestał działac".Kiedy kliknołem na Pokaż więcej Szczególów wyskoczyło mi coś takiego:

"Podpis problemu:

Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH

Nazwa aplikacji: Explorer.EXE

Wersja aplikacji: 6.0.6001.18164

Sygnatura czasowa aplikacji: 4907e242

Nazwa modułu z błędem: lmpgspl.ax

Wersja modułu z błędem: 4.0.0.77

Sygnatura czasowa modułu z błędem: 3d133951

Kod wyjątku: c0000005

Przesunięcie wyjątku: 00001652

Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6001.2.1.0.768.3

Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje 1: fd00

Dodatkowe informacje 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

Dodatkowe informacje 3: fd00

Dodatkowe informacje 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

Przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0415"

Nie wiem co mam z tym zrobic. Probowałem znaleśc cos na internecie ale nic co pisali na innych forach nie pomagało.Prosze o pomoc.


(L Bartoch) #2

hej,

w wierszu poleceń wklep komendy:

regsvr32 /u lmpgvd.ax

regsvr32 /u lmpgspl.ax

regsvr32 /u lmpgad.ax

powinno pomóc

pozdrawiam


(Witkor950) #3

tez nie dziala bo wyskakuje ze nie mozna zaladowac modulu lmpgad.ax i tych dwoch pozostalych tez takie samo wyskakuje :frowning:


(L Bartoch) #4

napisz jeszcze jaki masz system.

jeśli to vista to w panelu sterowania wyłącz UAC oraz musisz mieć prawa administratora.


(Witkor950) #5

to jest vista, gdzie moge znalesc to UAC??


(L Bartoch) #6

a. Kliknij przycisk Start i wybierz "Panel sterowania" (może znajdować się w menu Ustawienia)

b. Kliknij na ikonce "Konta użytkowników"

c. Wybierz opcję "Włącz lub wyłącz funkcję Kontrola konta użytkownika"

d. Odznacz znacznik przy opcji "Użyj funkcji Kontrola konta użytkownika, aby pomóc w ochronie komputera"

e. Wciśnij przycisk OK

f. Uruchom ponownie komputer poprzez wciśnięcie przycisku "Uruchom ponownie teraz"

Efekt : UAC został wyłączony

Aby włączyć należy wykonać opisane kroki ponownie, z tym że w kroku d. zaznaczyć opcję.

to jest ze kopia z jakiejś stronki, sam siedzę na XP więc nie mam jak tego zweryfikować.


(Witkor950) #7

to tez nie dziala :frowning:


(L Bartoch) #8

nie działa tzn nie przechodzą te komendy

regsvr32 /u lmpgvd.ax

regsvr32 /u lmpgspl.ax

regsvr32 /u lmpgad.ax

czy dalej rzuca błędem z exploratora, zapomniałem Ci napisać że jeśli te komendy przejdą to musisz zrestartować kompa.


(Witkor950) #9

sproboje jeszcze raz te komendy, jes wszystkie razem wpisac czy osobno kazdą??

-- Dodane 26.02.2009 (Cz) 12:06 --

te komendy nie przechodza, wyskakuje cos takiego:

Nie mozna zaladowac modulu lmpgvd.ax.

Upewnij sie ze plik biniarny jest przechowywany w okreslonej sciezce, lub zdebuguj go, aby spawdzic, czy wystepuja problemy z plikiem biniarnym lub zaleznymi plikami DLL.

Nie mozna odnalesc okreslonego modulu."


(L Bartoch) #10

każdą osobno

-- Dodane 26.02.2009 (Cz) 12:20 --

hmmmm

spróbuj jeszcze to

przejdź do Panel administracyjny>opcje folderów>Widok

zaznacz "pokaz wszystkie ukryte pliki"

Przejdź do C:\Windows\System32

znajdź plik lmpgvd.ax i zmień jego nazwę na np lmpgvd.ax.bak

znajdź plik lmpgspl.ax i zmień jego nazwę na np lmpgspl.ax.bak

zrestartuj kompa

jak nie pomoże to już mi się wyczerpały koncepcje.


(Witkor950) #11

tutaj nie ma tego lmpgvd.ax


(L Bartoch) #12

a ten masz

lmpgspl.ax

??


(Frog) #13

Victor950 , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Poza tym na forum używamy polskich znaków (ż, ź, ć, ą, ś itp.). Korzystając z przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Witkor950) #14

Pegasus tego drugiego też nie mam.