Problem z eksploratorem Windows?


(Siema1234) #1

Witam, otóż od jakiegoś czasu miewam problemy z komputerem. Chodzi o to że: często zdarza się, że monitor traci połączenie z komputerem i wyskakuje tylko No Input Signal. Drugi Problem polega na tym, że nagle wyłącza mi się jedna aplikacja i tak jakby zacina się eksplorator Windows tzn. nie moge włączyć Menadżera zadań (ani na pasku ani CRTL+ALT+DELETE) nie mogę się wylogować totalnie nic gdy probuje włączyć aplikacje wyskakuje błąd i nie mogę nic włączyć. Po kiku minutach wszystko wraca do normy z tym wyjątkiem, że przeglądarka trochę wariuje. Raz po tym 2 zdarzeniu zresetowałem komputer i proszę zobaczyć co udało mi się żałosnym telefonem (;d) nagrać (zalecam wyłączyć dźwięk i obejrzeć): http://www.youtube.com/watch?v=9kv0Fj9J8Wc , http://www.youtube.com/watch?v=k5XnxQjKinQ , http://www.youtube.com/watch?v=X-16YB53g7Y , http://www.youtube.com/watch?v=oJ9BidFyPQM (obejrzeć po kolei tak jak napisane). Nie wiem co się dzieje i proszę was o pomoc ;(


(bart86) #2

sprawdzanie dysku włącza się samoczynnie po nieprawidłowym wyłączeniu systemu, jest to normalna metoda zapobiegawcza przed utratą danych i ochroną systemu, nieprawidłowo zamknięcie systemu może powodować błędy plików lub ich utratę co z kolei zaowocuje błędami lub nieuruchomieniem się systemu, sprawdzanie wykrywa błędy i odzyskuje utracone dane

a teraz do rzeczy, podaj co masz za sprzęt razem z marką i mocą zasilacza, oraz daj screen z HWmonitor http://www.dobreprogramy.pl/HWMonitor,P ... 33495.html


(fiesta) #3


(Siema1234) #4

Proszę zdjęcie:

A o to sprzęcior:

Procesor: Intel Core i5-2500 CPU 3.30 Ghz

Karta Graficzna: Nvidia Geforce GTX 460

Komputer: Komputer z procesorem x86 obsługujący interfejs ACPI

Karta Sieciowa: Realtek PCIe GBE Family Controller

Stacja Dysków: SAMSUNG HD103SJ ATA Device

Jezeli cos jeszcze bedzie potrzebne to napisz :wink:

-- Dodane 26.08.2013 (Pn) 13:13 --

Już coś wiadomo na temat?

-- Dodane 28.08.2013 (Śr) 17:29 --

Reaktywuje temat...