Problem z F.B.Purity na Slimjet

Niedawno F.B.Purity przestał ukrywać sponsorowane posty, bo Facebook coś tam pozmieniał. Twórca zaktualizował dodatek i podobno ma on teraz te posty ukrywać. Problem w tym, że u mnie pomimo aktualizacji nadal są widoczne. W ustawieniach mam zaznaczone ukrywanie sponsorowanych: https://i.imgur.com/bdKgq6Z.png
Czy może to być wina tego, że używam Slimjet, a nie oryginalnego Chrome? Czy da się coś z tym zrobić? Na fp dodatku ktoś miał podobny problem na Chrome, ale autor odesłał go tylko do informacji o wydaniu i przewodnika :frowning:

Może być wina, jak coś Slimjet przekombinował w API dodatków lub twórca wymaga Chromium 72 od teraz?

Nie mam pojęcia, ale czy wtedy dodatek zaktualizowałby się automatycznie?

W przypadku poprawnego ustawienia wymagania chromium 72 nie powinien, z bugów w API - raczej tylko w dzienniku zdarzeń dodatku byłyby komunikaty błędów jak by zezwolić na ich zbieranie.

Już nawet odinstalowałam, wyczyściłam CCleanerem i zainstalowałam ponownie, ale problem nadal występuje :frowning: Nie wiem, co mam zrobić…
Nikt tutaj nie używa tego dodatku na Slimjet?

Pytanie czy jest więcej was niż 3 osoby?

www.facebook.com##div[id^=hyperfeed_story_id_]:has(div[data-testid="story-subtitle"]:has(span[data-ft]:has(s > s)))
www.facebook.com##div[id^=hyperfeed_story_id_]:has(div[data-testid="story-subtilte"]:has(span[data-ft]:has(s > s)))
www.facebook.com##div[id^=hyperfeed_story_id_]:has(div[data-testid="story-subtitle"]:has(span[data-ft]:has(span > span)))
www.facebook.com##.pagelet-group .pagelet:has(a:has-text(Sponsored))

Czwarty może nie działać z polskim tłumaczeniem…

1 polubienie

Ten kod to do uBlocka?
@Edycja: Wydaje się działać :slight_smile: Ale jeszcze poobserwuję i potwierdzę :wink:

1 polubienie

Jak coś reddit pisze, że raz im działa raz nie, pewnie zależy czy ma wycinać posty czy reklamy na bazarku:

https://www.facebook.com/marketplace/109533479072558?ref=bookmark - w Polsce jeszcze nie uruchomili.

1 polubienie

Jak coś skopiuj drugi raz filtry, chyba coś w nich mi się posklejało, bo nie umiem ustalić co różni pierwsze dwa filtry, na oko identyczne, a diff checkery wykrywają niby różny rodzaj spacji?

1 polubienie

Dzięki :slight_smile: Na razie wciąż nie widzę tych sponsorowanych, więc chyba są OK te filtry. Jak coś się zmieni, to będę kombinować

1 polubienie