A w F-Secure da się podejrzeć nazwy tych plików?
Logi wklej na wklej.org lub wklej.to a tutaj tylko link do wklejki.
A w F-Secure da się podejrzeć nazwy tych plików?
Logi wklej na wklej.org lub wklej.to a tutaj tylko link do wklejki.
fan_tlenpl ,
Proszę zapoznać się z tematem Ważny komunikat dotyczący tytułowania tematów i poprawić tytuł na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Właściwie to tutaj nic nie ma. Ale daj ten log z gmer. W OTL wklej
Klikasz Run Fix.
Czy w F-Secure jest możliwość podejżenia jakie pliki zostały sklasyfikowane jako infekcje? Jeśli tak to je wypisz.
Wyłącz na chwilę przywracanie systemu - XP/Vista
Wykonaj pełny skan Malwarebytes Anti-Malware, jeśli coś znajdzie - usuń i wklej log.
Przeczyść dysk i rejestr CCleaner’em.
No to nic tutaj nie ma.
To było 2 miesiące temu. Jak chcesz to wklej nowe logi bo teraz nic nie można powiedzieć.
której wersji F-Secure’a używasz. Ja 2010 i tam jest taka możliwość. uaktualnij swoją wersję do 2010 za darmo można i jest ona dużo lepsza od poprzednich
Ja napisałem co masz zrobić.
Wklej logi z wymienionych niżej narzędzi:
OTL, uruchom program i pod Custom Scans/Fixes wklej
Następnie przestaw Processes i Modules na All, kliknij Run Scan , wklej log który powstanie ( OTL.txt ) + log Extras.txt który powstanie jako drugi.
GMER, zakładka Rootkit/Malware , klikasz Szukaj , po skanie Kopiuj lub Zapisz.
System Repair Engineer, instrukcja w linku.
Możesz też sprawdzić to (sam jestem ciekaw co pokaże, jeszcze muszę sporo nad nim popracować). Rozpakowujesz i uruchamiasz plik S T A R T. Cierpliwie czekasz aż skończy.
log ucięty nie wkleja się przez przglądaj lecz w to okno
Decos20 , co jest gdzie ucięte?
fan_tlenpl , a gdzie reszta logów?
mój błąd kożystam z wklejto.pl i nie zauważyłem że na samym dole jest do przweijania :oops:
Nic tutaj nie widać. Dalej są te pliki wyświetlane?
Wklej jeszcze log z ComboFix może on coś pokaże.
Podczas pobierania i skanu ComboFix’em wyłącz antywirusa i zapory.
Logi wklej na wklejto.pl a tutaj tylko link do wklejki.
No dobra, ale trochę roboty będzie. Narzędzia:
Klik na Scan => wklej log.
Zakładka Log , zaznaczasz wszystko do skanu => Create Log , w oknie które się pojawi zaznacz Scan root drive only => OK
Zaznaczasz do skanu wszystkie partycje, potem File => Standard scripts => zaznaczasz opcję 2 => klikasz Execute selected scripts => po zakończeniu skanu klikasz ikonę dyskietki po prawej stronie, zapisujesz log i podajesz tutaj jego zawartość.
Zakładka Report , Scan , zaznaczasz wszystko => OK