Problem z facebookiem - strona się nie ładuje


(Milpl) #1

Szukałem w internecie rozwiązać, testowałem i nic. Usunąłem zbędne programy, przeinstalowałem przeglądarkę ze 2 razy (chodzi o firefox'a). Na innych przeglądarkach, safari oraz chrom, jest ten sam problem. Ładowanie może trwać milion lat, a tak się nic nie stanie. Zeskanowałem (antywirusem - Norton'em), oczyściłem oraz zdefragmentowałem dysk, ale i to nie przyniosło rezultatów.

Logi z OTL - http://wklej.to/fQwJr

Z góry dzięki za pomoc. :smiley:


(Acorus) #2

Odinstaluj uTorrentControl2 Toolbar,AVG Security Toolbar.Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt.Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).

Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.


(Milpl) #3

Usunąłem 2 programy, o których mówiłeś. Po wykonaniu skrypty, komputer wymagał restartu . (Jak pisałeś, zatwierdziłem reset) Po czym system się nie zdążył załadować jak pojawił się bluescreen. (Po bluescreenie komputer się zrestartował i włączył się normalnie). Facebook dalej nie działa.

Zdarzyło się to tylko raz, ale po wpisaniu strony http://www.facebook.com wyskoczył mi komunikat na białym tle "Got EOF while waiting for outstanding responses"

Oto logi:

Z usuwania (raport po restarcie) - http://wklej.to/M9Y8x

Bluescreen - http://wklej.to/i5JmF

Ponowny skan OTL - http://wklej.to/RV9xX

Poczytałem trochę o możliwych przyczynach (tych najprostszych), jedną z nich było przekierowanie adresów DNS. Zrobiłem to i przekierowałem na adresy google.[(8.8.8.8 )(Podstawowy) ,8.8.4.4 (Zapasowy)]. Da się dzięki temu normalnie wejść teraz na stronę Facebooka. Niepokoi mnie ten bluescreen, nie zdarzył on mi się pierwszy raz, więc nie widzę większego problemu. Jeżeli w nowych logach nie widzisz nic podejrzanego i wymagającego uwagi, to temat uważam za zamknięty. Wielkie dzięki za pomoc :smiley:


(djkamil09061991) #4

Co do bsoda Sprawdz czy w lokalizacji:

C:\Windows\Minidump są jakieś pliki, jeśli tak odczytaj je tym programem:

http://www.nirsoft.net/utils/bluescreenview.zip

i podaj raporty z każdego ze zrzutu (Po otwarciu progam automatycznie zlokalizuje pliki DMP. Zanzacz plik i wybierz:

File -> Save Selected Items

Wklej tutaj raport.


(Milpl) #5

Znajduje się tam pięć plików, odczytałem je i podaje raporty jak prosiłeś :

http://wklej.to/sfqhX


(djkamil09061991) #6

A wieć zrzuty wskazują dwa powodu, sterownik bluetootha intel tak więc przeinstaluj go oraz sterownik do grafiki również przeinstaluj go na inną wersję.


(Milpl) #7

Jedno i drugie przeinstalowałem oraz pobrałem uaktualnienia sterowników. Myślę, że to wszystkie problemy, które miałem na laptopie. Wielkie dzięki za pomoc ;]


(Roksanap14) #8

rowniez mam ten sam problem. mam 3 przegladarki internetowe : explorer, google chrome oraz mozilla firefox. wszystkie strony mi dzialaja i chodza bez zarzutow. natomiast jak chce wejsc na facebooka strona sie laduje, laduje i laduje, moze to trwac wiecznosc. po jakis 20 minutach ladowania wychodzi komunikat , ze nalezy zmienic ustawienia proxy. dodam, ze na komputerze stacjonarnym facebook dziala na tych 3 przegladarkach, na laptopie wlasnie nie. co mam robic ? czytalam juz tutaj, ze najlepszym sposobem jest przekierowanie adresow DNS, jednak nie wiem jak sie za to zabrac i jak to zrobic. pomozcie


(djkamil09061991) #9

Nie podałas systemu a więc w zaleznosci od tego jaki posiadasz:

Windows XP: Panel sterowania >>> Połączenia sieciowe >>> klikamy PPM na połączeniu i wybieramy Właściwości >>> zaznaczamy Protokół internetowy TCP/IP (v.4) i klikamy przycisk Właściwości >>> wpisujemy ręcznie adres serwera w sekcji „Użyj następujących adresów serwerów DNS:”

Windows 7: Panel sterowania >>> Centrum sieci i udostępniania >>> wybieramy nasze połączenie np. Połączenie lokalne >>> w otwartym oknie Stan połączenia wybieramy Właściwości >>> Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4) i klikamy przycisk Właściwości >>> wpisujemy ręcznie adres serwera w sekcji „Użyj następujących adresów serwerów DNS:”

i wpisz tak jak na obrazku:


(Roksanap14) #10

dzieki wielkie za pomoc. facebook dziala . ; )