Problem z Fifa i svchost

Witam :slight_smile: Jak pamiętam kilka miesięcy temu grało mi się normalnie w Fifa 14, natomiast przez ostatnie miesiące od kąt pamiętam zacina mi się Fifa podczas gry. Odkryłem, że gdy otworzę monitor zasobów to pokazuje mi sie ze ,Fifa 14 oczekuje na zakończenie sieciowych operacji We/Wy’’ (jak na załączonym obrazku) i jak zakończę proces ,svchost,exe (DCOM Launch) (PID: 796) Wątek: -’’ to przestaje mi sie zacinać gra. Gdy wyłączę ten proces to przestaje sie zacinać FIFA 14 jak i wyłącza sie komputer. Najprawdopodobniej spełniam wymagania ponieważ grałem normalnie bez zacięć przed zacinaniem xD ****Proszę o pomoc, aby zniwelować problem z zacinaniem sie gry.56210c5dd5511_Zacicia.thumb.jpg.2eec2583

DCOM to interface programistyczny is MS, jeszcze pod nazwą OLE obecny był w windows od wersji 4, więc wyłaczanie go to generalnie kiepski pomysł (bo cholera wie co się może skaszanić). Sam DCOM odpowiada za komunikację sieciową między oprogramowaniem, więc komunikat " oczekuje na zakończenie sieciowych operacji We/Wy’" ma sporo sensu.