Problem z filmem avi


(Ann12) #1

Witam.

Mam problem polegający na tym, że odtwarzając filmy w formacie avi obraz zmienia się strasznie wolno, w wyniku czego dźwięk nie jest dopasowany i ogólnie rzecz biorąc nie da się filmu oglądać.

Mam zainstalowany K-Lite Codec Pack 6.6.6 Full.

Wcześniej miałam K-Lite Codec Pack 3.01 Full i było jeszcze gorzej, ponieważ film się ciął.

Cały dzień szukam rozwiązania tego problemu, ale niestety nie potrafię sobie z tym poradzić, więc zdecydowałam się zapytać.

Dodam jeszcze, że nie znam się na tym i byłabym wdzięczna gdyby ktoś dobrze mi to wytłumaczył.

Z góry dziękuję. :>


(Atis) #2

Sprawdź czy problem występuje w odtwarzaczach które korzystają z własnych dekoderów, PotPlayer, SMPlayer, VLC:

http://www.dobreprogramy.pl/SMPlayer,Pr ... 13051.html

http://www.dobreprogramy.pl/PotPlayer,P ... 22586.html

http://www.dobreprogramy.pl/VLC-media-p ... 13060.html


(Ann12) #3

W SMPlayer, VLC tnie mi się strasznie.

W PotPlayer jest lepiej, ale też są momenty kiedy się zatnie i dźwięk trochę wyprzedza obraz.

Zauważyłam, że w filmie o rozdzielczości 640x368 nie mam tego problemu, a pojawia się on w filmie o rozdzielczości 1280x720.

To może być z tym związane? Jeśli tak to czy ewentualnie mogę zmienić jego rozdzielczość i jak to zrobić aby zachować dobrą jakość?


(Frankfurterium) #4

Może po prostu twój komputer nie wyrabia przy HD?


(Frog) #5

Flav , popraw tytuł tematu, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038


(mozilla007) #6

Poszukaj na necie ustawień divixa na słabe komputery. Teraz nie pamiętam gdzie się to zmieniało i co dokładniej, ale pomaga.


(eddie71) #7

Można też podczas odtwarzania filmu przesunąć odtwarzanie ścieżki dźwiękowej do przodu lub do tyłu