Problem z flashem


(Kaczmarci1) #1

Witam zrobielem sobie banner reklamowy we flashu i umiescilem go na stonie www lecz banner nie zostaje wyswietlony.serwer republika.pl lecz gdy przegladam strone off line wszystko gra. banner sie animuje i wszystko jest ok. co to moze byc?


(Venger) #2

Najprawdopodobniej nieprawidłowo osadzony. Podaj adres tej strony to będzie łatwiej ...


(Kaczmarci1) #3

http://www.osrodeknadzalewem.republika.pl


(Venger) #4

Przepraszam ale gdzie ten baner, bo nie widać a ja nawet w kodzie strony nie widzę też żadnego pliku SWF.

Może dlatego że to w Wordzie zrobione i ci wstawia jako gifa a nie Flasha...


(Filipsko) #5

Mimo tego że na początku nie zobaczyłem żadnego flasha anie reklamy, nie zobaczyłem jej też w kodzie ani po wyłączeniu Ad-Blocka. Strona w Wordzie. Nie działają linki.


(Kaczmarci1) #6

juz linki naprwawielem a te banery powinny byc na wszystkich stronach oprocz indexu

Złączono Posta : 11.04.2006 (Wto) 13:46

http://osrodeknadzalewem.republika.pl/b ... l_code.htm to jesty strona na ktorej powienien byc flash. wszystko w trybie offline dziala kto mi powie co jest zle??


(Mrs.Incredibles) #7

W jakim progsie robiłeś ten banner we flashu ?


(Filipsko) #8

Chyba Selteco Flash Designer, bo tak pisze w pasku tytułu :slight_smile:

Ale co to ma do rzeczy?

Coś jest źle i tyle. Nie wiem co, bo mi nie chodzi w trybie offline. Zamieść ten baner na fotosiku może i daj link..


(Venger) #9

A jak osadzałeś ten baner na stronie? Wordem???


(adam9870) #10

Proponowałbym stronę tworzyć w Notatniku a nie w Wordzie.

Na strone można wstawić obiekt flasha dwoma tagami.


Wstawiasz np. kodem:





[/code]



Oczywiście tam gdzie jest wpisane [u]wartosc[/u] to wpisujesz własne parametry np. 160 itp.



(pisałem z pamięci więc może być źle. Ale spróbuj :)


(system) #11

(Bambit) #12

hę ? :o


(system) #13

nie wierzysz? przekonaj się :stuck_out_tongue: kiedyś to zrobiłem z braku laku i też mnie to zdziwiło xD hehehe jednak odradzam stosowanie tej metody :stuck_out_tongue: to tylko taka ciekawostka :slight_smile:

Twoja przeglądarka nie za bardzo lubi się z pływającymi ramkami, ściągnij FIREFOXa![/code]

:stuck_out_tongue:


(Filipsko) #14

Polecam ten program, jest wspaniały do robienia stron.

WOW! Kurcze, to ci ciekawostka...


(system) #15

Nikt mi nie wierzy :frowning:

Oto dowód :lol: :lol: http://83.14.145.2/rafal/dobreprogramy/iframe.html

sprawdźcie źródło :mrgreen:


(Juven) #16

rss ja ci wierze

i nawet w firefoxie działa ;]