Problem z fps cs 1.6 zombie mod


(Diabloclone) #1

Witam! Otóż mój problem dotyczy gry cs 1.6 a dokładniej na modach typu zombie plague itp. Posiadam laptopa asus m51se procesor core 2 duo t8100, 2gb ram, karta graficzna hd 3470 i w cs 1.6 na zombie modach na otwartej przestrzeni mam gdzieś 40fps w akcji na otwartej przestrzeni 20 fps, w zamknietej przestrzeni bez akcji 90-100 fps w zamkniętej przestrzeni w akcji 50-60 fps. Vsync wyłączony w sterownikach wszystko dane na high performance tryb w csie mam na OpenGL. Nie wiem czemu tak jest taki wynik może gorszy miałem we wcześniejszym laptopie Hp nx7400 centrino duo 1,73 ghz, 1gb ram, GMA 940. Dodam, że gram na steamie i wcześniej tak nie było teraz powróciłem trochę do tego moda. Proszę o pomoc. Pozdrawiam!


(Piotr Kluzowicz) #2

Nie wiem czy tego próbowałeś, ale:

  • wyłącz synchronizacje pionową w ustawieniach karty graficznej

  • w konsoli podczas gry wpisz fps_max 120


(Diabloclone) #3

Jak już pisałem synchronizacje pionową czyli vsync mam wyłączony fps_max 120 nic nie pomaga jest tak samo. Mogę jeszcze dodać, że w cs source mam od 70-120 fps. A tutaj taka lipa teraz. Próbowałem wyłączyć dynamiczne oświetlenie komenda r_dynamics 0. Niestety cały czas coś wymusza aby było to włączone. Ah zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy na laptopie mam oczywiście XP home edition. Teraz właśnie próbuje ze strony asusa sciągąć sterowniki do karty graficznej aktualnie mam jakiegoś packa od toshiby bo nic innego przy zakupie mi nie znaleźli a jak wiadomo z hd3470 na xp sa kłopoty z tymi sterownikami...


(Hazel Adam) #4

Steam czy Non-Steam?