Problem z procesorem, w grach które powinny mi chodzić bez problemu na 60 fpsów, mam 30…
Temperatura CPU w windows - 50 stopnie
Temperatura CPU w CSGO - 58 stopni
Temperatura GPU w windows - 30 stopni
Temperatura GPU w CSGO - 38 stopni
CPU - Core 2 Quad Q8200 bez OC
RAM - 1x2GB DDR3 1066MHz + 2x1GB 1066MHz
DYSK HDD 250GB 7200 obr/min + Windows 10 Pro 21H2 kompilacja 19044,1466
GPU - GT630 1GB ZOTAC - OC za pomocą MSI AFTERBURNER + automatycznie zainstalowane przez system sterowniki, ponieważ jak próbuję zainstalować najnowsze sterowniki, według instalatora mam nieodpowiednią wersje systemu windows…
Komputer to dell optiplex 780 po upgrade, więc o podkręcaniu procesora średnio, a przez program „SETFSB” procesor nie wyrabia po minimalnej zmianie
Core Clock - 1055 | Memory Clock - 870
Przed OC - 40 fps | Po OC - 40 fps → OC karty graficznej nic nie daje w grach
W grach mam na myśli głównie takie tytuły jak
CSGO, CRYSIS3, DEADSPACE3,NFS:RIVALS,AC2
jest jeszcze MTA (mod multiplayer do gta san andreas), na którym mimo grafiki niskiej, shaderów czy czego kolwiek zwiekszajacego fpsy mam max 30 fps na różnych serwerach, natomiast w zwykłym san andreas jest 60 fps co też według mnie jest zaskakująco niskim wynikiem
Format windows nic nie daje, jakieś optymalizacje gier itp. też nic nie dają…
Nie wiem czy 50stopni procesora w samym windows jest to dużą temperaturą, według mnie tak gdyż wcześniej miałem maksymalnie 30 stopni.
Dostęp do biosu jest zablokowany jakimś hasłem, nie wiem jak je usunąć/zmienić.
I pytanie, co mam zrobić, aby uzyskać wcześniejsze 60-100 fpsów w grach jakie ogrywam?
Proszę bez odpowiedzi typu… „słaby komputer, kup lepszy” itp. komputer się sprawdzał nawet w GTA5