Problem z Gadu Gadu w SE K800i - łączenie

Witam!

Posiadam telefon Sony Ericsson k800i (na kartę - Plus [wcześniej posiadał simlock PLAY]) i mam problem z Gadu Gadu Mobile. Po wysłaniu SMSa na numer podany na oficjalnej stronie GG dostałem link do pobrania prosto na telefon. Problem tkwi w tym, że nie mogę ściągnąć aplikacji. Więc postanowiłem ściągnąć instalator z Internetu, a potem wrzucić na telefon. Instalacja tej aplikacji przeszła bezproblemowo ale gdy włączam to ładowanie zatrzymuje się na 8%. Jak postępować aby GG działało?

Dziękuję z góry.

Pozdrawiam!

Radzę sprawdzić następujące rzeczy:

-konfigurację

-ilość środków na koncie

Jeżeli prawidłowo skonfigurowałeś i masz kasę na koncie nie powinno być problemu :slight_smile:

Po konfiguracji GG się pobrało bez problemów ale przy ładowaniu w dalszym ciągu się zatrzymuje na 8% i wyskakuje informacja: “Błąd połączenia połączenia z Internetem. Gadu-Gadu zostanie wyłączone”

Problem tkwi dalej…

A masz zakupione pakiety? W takim razie problem tkwi albo w środkach na koncie albo dalej coś z konfiguracją.

Najpierw ściąg sobie ustawienia , INT GPRS ‘’ ze strony konfiguracji Plusa. Tam wybierz odpowiedni model telefonu i te właśnie ustawienia.

Link niżej:

http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/telefony/konfiguruj_telefon_przez_internet/konfiguracja_zdalna/

Następnie:

Wchodzisz w telefonie w: Ustawienia—>Łączność—>Ustawienia internetowe—>Ustawienia java—>Nowy profil i tu dajesz:

Nazwa: Internet

Łącz używając: Internet

jeśli to nie pomoże wejdź we właściwości programu i w zakładce “profil internetowy”(coś w ten deseń) i ustaw profil, który pobrałeś.

Próbowałem to i nie zadziałało.

Spróbuj pobrać Parlingo lub Inspiro - o ile jest na Twój telefon.