Problem z Gadżetem ,,Pogoda"


(Ra Himinator) #1

Witam i przejdę odrazu do rzeczy....

Od przedwczoraj Gadżet pogoda wyświetla coś takiego: post-273390-0-88350800-1423038611_thumb.

I nie wiem jak to naprawić.

Proszę o szybką odpowiedź!


(januszek) #2

Wygląda na to, że 1 lub 2 lutego MS definitywnie wyłączył i usunął odpowiedzialną za działanie tego gadzetu usługę.


(Ra Himinator) #3

Ale na moim drugim komputerze z Vistą gadżet działa poprawnie


(Kazdan63) #4

A jak tam zapor(a)(y) ?


(Ra Himinator) #5

W zaporze wszystko ok jest

Bardzo pożyteczny, Mi zaś na laptopie nie działa- Windows 7 32bit a na stacjonarnym dziala- Windows Vista 64bit


(stalesz) #6

Czyżby zależało to od systemu-32lub 64 bit…? Na DP jest aplikacja “Pogoda” ,ale to nie widget.Wymaga konfigurowania ale daje odczyty z wielu stacji meteo.Używam go od x lat,on pobiera dane.


(Ra Himinator) #7

Ok już działa samo się naprawiło.

Mimo to dzięki za próby pomocy.


(majster_jk) #8

U mnie 7 64 bit i nie działa.


(stalesz) #9

Znalazłem działający widget pogoda,nazywa się “viblack-weather”,tylko skróty dni są po chyba niderlandzku.Instaluje się w folderze Windows sidebar.Tu http://win7gadgets.com/weather/viblack_weather.html


(Roberto93) #10

Rozwiązanie jak naprawić gadżet zamieściłem w tym temacie - http://forum.dobreprogramy.pl/gad%C5%BCet-pogoda-nie-dzia%C5%82a-nie-mo%C5%BCna-po%C5%82%C4%85czy%C4%87-z-us%C5%82ug%C4%85-t497264/ :slight_smile:


#11

Zauważyłem, że też mam ten sam problem z pogodą :slight_smile: W7 x64.