Cytat z dokumentacji kompa (obudowa i zasilacz): “Tracer TRO-252 DUKE PFC 400W Prescott”
Karta graficzna - GeForce 9600GT PCX 512MB
SO: Windows XP Professional 2002 + SP2.
Problem jest następujący:
Po zainstalowaniu najnowszych sterowników do karty graficznej ściągniętych ze strony producenta + oczywiście DirectX 9.0c gry takie jak: Call of Duty 4, Crysis, Far Cry! niesamowicie się tną nawet na najniższych ustawieniach graficznych. Wcześniej posiadałem kartę o klasę niższa: GF 8600 GTS 256MB, wszystkie wyżej wymienione gry działały bez zarzutu. Po głębszym przeszukaniu sieci odnośnie tego problemu znalazłem kilka podobnych postów związanych z identycznym problemem, jednak żadnych sugestii jego rozwiązania.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł piszcie, inaczej będę zmuszony udać się do serwisu - t3 lata gwarancji
PS. Karta zachowuję się tak samo po formacie komputera i reinstalacji sterowników graficznych
“Podpiąłeś dodatkowe zasilanie ? 6-pin” - jeżeli go nie podpiął nie pojawi mu się w ogóle obraz na monitorze ! ! Spróbuj podpiąć inny markowy zasilacz (zamiast tego złomu) i sprawdź czy wtedy działa poprawnie.
Pojawi ! Sam mam 9600 GT patrz podpis i jak nie podpiąłem to normalnie się win włączał, włączyłem Rainbow Six Vegas 2 to masakra, podpiąłem dodatkowe i wszystko na full pięknie szło ^.^
Normalnie mi wszystko się włączyło, przy zalogowaniu wyskoczył komunikat od nvidii że karta nie ma wystarczająco prądu i ograniczono jej moc, włączyłem gierke no to albo masakra albo wyskakiwały ‘‘pamięć nie może być read’’ itp.
Mniejsza już o to posprawdzaj wszystkie wtyczki czy dobrze dociśnięte, czy te dodatkowe zasilanie 6 pin podłączone jak dalej nic, koniecznie spróbuj na markowym zasilaczu, dobry zasilacz nie jest aż tak drogi choćby OCZ (sporo informacji na temat dobrych zasilaczu znajdziesz na forum).