Problem z glosem w skype

moja siostra chce rozmawiac ze mna w skype ,i ma problem jak zrobic w dzwieku aby ona mogla mnie slyszec,ja ja slysze a ona mnie nie ,ma system XP a audio realtek ac 97 i meczy sie bardzo teraz wlasnie ,co ma odznaczyc w swoim audio ???pomozcie prosze :oops: bardzo dziekuje pozdrawiam

Zakładając że włączyłaś mikrofon to jakie macie nety i ile pamięci operacyjnej??

amanda proszę zmienić tytuł na konkretny i poprawić błędy.

no ja ja slysze bo kombinuje w swoich ustawieniach audio ale ona mnie nie slyszy ,nety mamu szybkie i dobre lacza,pamiec tez jest ok ,problem jest ze ona ma to audio realtec ac 97 i nie wie co ma tam ustawic aby bylo wejscie i wyjscie z mikrofonu :frowning:

W skype masz test, narzędzia/opcje/zakładka audio i tam jest test , prosze przeprowadzić test audio , bo możliwe że to Ty masz problem z mikrofonem i dlatego druga osoba Cię nie słyszy. jeżeli test wypadnie pomyślnie wtedy niech druga osoba go przeprowadzi zobaczymy w dalszym ciągu co z tego wyniknie.

ja mam dobrze ustawione wlasnie ja slysze a ona mnie nie co ona ma zrobic???

amanda czy ja nie rozumie czy Ty może mnie nierozumiesz , przeprowadzając test słyszysz sama siebie co “peplasz” do mikrofonu???Prosiłem o przeprowadzenie testu audio w skype , polega to na tym że połaczysz się z miłą “bondyną”(boot skype) która poprosi o 10 sekudowe nagranie się następnie nastąpi odsłuchanie tego nagrania , chcę wiedzieć czy to nagranie (twój głos)będzie słyszalne w twoich słuchawkach??? A jeszcze można z innej “beczki” czy twoja siostra słyszy jakąkolwiek muzyke odtwarzaną z kompa?? bo jeżeli słyszy w słuchawkach muzyczke to niech ona już lepiej nic nie kombinuje bo problem z mikrofonem może być po twojej stronie i to Ty będziesz musiała kombinować , i dlatego prosiłem o przeprowadzenie testu z bootem skype.

system ma XP home edition i urzadzenie audio realtek ac 97

Złączono Posta : 08.01.2007 (Pon) 20:19

ja nie mam problemu z innnymi ludzmi !problem ma moja siostra ,mieszkamy od siebie daleko ,i ona nie zrobila rozmowy testowej ,ja mam skype od 2 lat ,ona ma dsla i ja mam dsla wiec nie rozumiem dlaczego ona mnie nie slyszy ,ja mam XP professional i mi jest latwiej w ustawieniach a ona ma edition i realtek ac 97 i nie wiem jak mam jej pomoc ,dlatego prosze o pomoc

Złączono Posta : 08.01.2007 (Pon) 22:54

dziekuje juz jej sie udalo :slight_smile: zrobila rozmowe testowa i troche sie pomeczyla w ustawieniach pozdrawiam serdecznie ludzi dobrej woli co zawsze sluza pomoca !!

Siemka ja mam nastepujacy problem i prosze o pomoc w jego rozwiazaniu : gdy rozmawaim z kims na skype to ja slysze wszystko poprawnie , inni slysza moj glos tez poprawnie tylko jek inni cos mowia to maja echo swojego glosu . Wydaje mi sie ze jest to spowodowane tym ze w PANEL STEROWNIA>DZIWIEKI I URZADZENIA AUDIO > ZAKLADKA AUDIO >NAGRYWANIE DZWIEKU > GLOSNOSC w tym pasku nie moge zaznaczyc mikrofonu mam zaznaczone Stereo Mix a zamiast tego moge dac na SPDIF a na nic innego nie moge zaznaczyc nic innego klikam i sie nie zaznacza oto screen tego ImageShack - Hosting :: 1vk9.png

Kupić sluchawki z mikrofonem, a nie korzystać z głośników, echo na pewno zniknie

mam nowe sluchaki stereofoniczne z mikrofonem

jezeli mikrofon jest za blisko glosnikow to zawsze bedzie echo i dana osoba bedzie slyszala swoj glos jako odbicie ,ja rozmawiam przez mikrofon (ze sluchawkami mam ) ale wiekszosc rozmow slucham w glosnikach ,tak mi jest lepiej i zadnego echa nie ma!nalezy odsunac sie troche od kompa jak sie rozmawia w skype i wszystko bedzie Very gut! pozdrawiam

ale glosniki sa wylaczone , ja siedze tylko z tymi sluchawkami

Złączono Posty : 18.01.2007 (Czw) 13:45

dobra ludzie juz mi dziala :stuck_out_tongue: jak ? poprostu zainstalowalem najnowsze sterowniki do karty dzwiekowej