Witam, od piatku posiadam nowego kompa. Sprzęt jednak ten sam wymieniałęm tylko samą skrzynkę. Wszystko działa elegancko poza głośnikami które po podłączeniu do nowego kompa delikatnie momentami mruczą szczególnie jak się powiększy bas. teraz podłączyłęm słuchawki z komórki do komputera w inne wejscie na obudowie komputera i w słuchawkach też usłyszałem dziwne mruczenie, przed chwilą jeszcze inny test - podłączyłem kabel od głosników do telewizora na wejśćie do słuchawek i nie było już mruczenia w głośnikach tylko było dziwne delikatne piszczenie. Co może być powodem takich mruczeń ? Pozdrawiam i licze na jakieś podpowiedzi bo wychodzi na to że nowych głośników nie ma co kupować bo winna leży w systemie.
Jaka to płyta główna i ewentualnie karta dźwiękowa, jeśli zewnętrzna ? Spróbuj może aktualizować sterowniki od dźwięku.
Płyta to ASROCK B75 Pro 3, dźwiękowa to AMD High Defintiion Audio Device
Po zaisntalowaniu standardowego sterownika audio nadal mruczy, a najlepsze jest to ze jak wylacze komputer i zostawie wlaczone glosniki to juz nie mrczuą. Czyli wina leży po stronie komputera. Jest on nowy składany. Co radzicie ?
karambapdk , proszę o konkretne zatytułowanie wątku (tak aby mówił o problemie). Zignorowanie prośby będzie skutkować usunięciem wątku z forum.
hmm, weź odinstaluj sterownik, zrestartuj kompa, i jak masz windows 7 to poczekaj chwile, system sam pobierze sterownik i zobaczymy czy masz poprawę…
Co to da ? Tydzien temu odbieralem ze sklepu czystego kompa, wgrałem WIndowsa 7 i z płyt sterowniki wszystkie w tym audio właśnie. Teraz tylko doinstwalalem ten stadardowy z waszej strony zresztą.