Zainstalowałem FxSound Enhancer i teraz co sekunde co chwile zmieniają się głośniki Realtek audio i DFX Enhancer i tak co chwile. Taki sam problem miałem gdy podłączyłem głosniki bluetooth. Czemu występuję taki problem i jak go naprawić? Menedzer urzadzeń ciągle jakby się odświezał
Po co było to gówno instalować?
Aby dźwięk był mniej gówniany. Mam dobre głośniki (mniejsza o markę) , ale lubię podbić i basy, i violety. Poza tym dexter169 nie pytał o zapach, a o konkretną poradę.
To sobie poprawił a czy ty lubisz Wioletę czy Justynę to nikogo nie obchodzi.
Takie programy służą jedynie do pogarszania jakości.
Mam kilka słuchawek, każde brzmią inaczej. Dodatkowo jeżeli słuchawki są na jacka to brzmią inaczej w zależności do tego do czego są podpięte. Dedykowana lepsza karta na USB brzmi inaczej niż zintegrowana w lapku i inaczej niż ta na płycie w stacjonarce. Tak samo z głośnikami. Można założyć że dane słuchawki czy głośniki grają optymalnie jak na swoje możliwości i wiele w tym prawdy ale czasami człowiek ma ochotę sobie trochę equalizerem dopasować do siebie, nawet kosztem utraty pewnych pasm.
Ja osobiście kiedyś bardzo lubiłem podbijać wysokie czy nawet włączać lekkie 3D. Wielu powiedziałoby pewnie słusznie, że masakra z utworu się robi ale mi to działało kojąco i to się liczy. W końcu słucham żeby się fajnie czuć, chodzi tylko o mnie. Obecnie chyba już mam to za sobą, bo pasuje mi prawie każdy dźwięk - albo zwyczajnie nie chce mi się ustawiać.
Zobacz na karcie głośniki, czy masz tam zaznaczoną opcję
Ulepszenia audio. Może coś się gryzie, jak nie jest zaznaczona.
Zainstaluj sobie Viper4Windows
Chciałbym mieć głośniejszy dźwiek na laptopie, a problem też występuję jak podłączę głośniki bluetooth to naprzemiennie głosniki w laptopie i głośniki bluetooth się zmieniają co sekunde
Sprawdź czy masz wersję 12 (DFX Audio Enhancer), jak tak to może zaktualizuj do 13 (ta powinna już się nazywać FX sound) lub wersji „modern” ‘suggar dizajn’ numerowanej od 1 po raz kolejny:
WP na DP trzyma starą 12 i 13 i za Chiny nie chcą zrobić aktualizacji do nowej wersji 1.0+
usunąłem FxSound, miałem 13
ale jak zainstalowałem Vipera to nie mam teraz głosu w laptopie
Viper niby aktualizację miał w 2014 stąd pod Windows 10 z 2015 lub aktualizowany do wersji z 2020/21 raczej odpada. Nie sprawdzałem kto by wydawał Viper z testami kompatybilności co pół roku pod Windows 10.
Może dźwięk wróci po uruchomieniu ponownie lub dezinstalacji Viper.
dalej nie mam głosu, musiałem usunąc sterownik od karty dźwiękowej aby dzwiek powrocil
Nie nie nie!
Viper4Windows hula, tylko trzeba dograć Equalizer APO
Tu masz mój film:
(1) VIPER FX - jak ulepszyć jakość dźwięku w systemie Windows [PORADNIK] - YouTube
link z twojego wideo padł - błąd 404:
http://vipersaudio.com/blog/?page_id=48
zaktualizuj go na nowszy działający . Wygląda jakby zamknęli „anglojęzyczny” blog.
to dlatego nie dzialal dzwiek jak miałem samego vipera wgranego?
Wygraj Equalizer APO a będzie ok.