Problem z głośnością w Microsoft Edge Chromium

Witajcie. Od jakiegoś czasu mam problem z głośnością odtwarzanych stron (YouTube, Netflix i inne). O ile na Google Chrome wszystko jest w porządku to znaczy głośność jest znacznie wyższa, o tyle w Edge mam problem, że mimo ustawień systemowych i programowych na 100%, nadal słyszę dość cicho wszystkie dźwięki. Nic nie zmieniałem w ustawieniach, po prostu samo “przeskoczyło” pewnego dnia. Mam najnowszą wersję przeglądarki, żadnych problemów z ustawieniami karty dźwiękowej bo wszędzie indziej jest w porządku. Co to może być? Bardzo proszę o pomoc.

Niefrasobliwość Microsoftu. Poczekaj, aż samo się naprawi, przy jakiejś poprawce poprawki.
Możesz też próbować zresetować jej profil:

(zrób sobie backup zakładek/haseł wcześniej jeżeli takowe tam masz)

Z drugiej strony jeżeli traktujesz Edge jako eksperyment ok, ale zastanowiłbym się nad nią 3 razy.

Dlaczego zastanowił 3 razy?

Spróbuj go zresetować to ustawień fabrycznych. Co do kwestii korzystania z niego jako eksperyment to też tego nie rozumiem. Korzystam z niego jako głównej przeglądarki i jestem z niego zadowolony. Możesz go też spróbować odinstalować z usunięciem wszystkich danych i pozostałości na komputerze (wtedy powróci Ci stary Edge) i zainstalować ten na Chromium na nowo.

Zrobiłem właśnie obie podane rzeczy i nadal jest to samo. Nie wiem gdzie leży problem…

W takim razie może poczekaj na jakąś aktualizację. Nie dawno była, więc to może ona coś u Ciebie psuje

Dla tych, którzy mieliby problem w przyszłości, znalazłem rozwiązanie, otóż:

W polu wyszukiwania Windows 10 wpisałem “głośność” -> dostosuj głośność -> zmień głośność urządzenia lub aplikacji -> preferencje głośności i urządzeń aplikacji (na dole), będą pokazane różnego rodzaju aplikacje, w tym przeglądarki jakich używamy, Chrome, Firefox, Edge i tam ustawiłem suwak na maksa (a było 5/100). Mam nadzieję, że komuś przyda się ten krótki poradnik.