Problem z Gmail Notifier

Od czasu kiedy zainstalowałem Gmail Notifier by móc sprawdzać pocztę na gmail-u mam z nim problem. Otóż problem pojawia się przy każdym uruchomieniu komputera (lub restarcie). Za każdym razem muszę wpisywać ręcznie-chyba, że zaznaczę opcję “zapisz to hasło na swojej liście haseł”-ale i to nie pomaga, bo za każdym razem muszę kliknąć OK przy uruchamianiu i dopiero się łączy z pocztą gmail. A nie może uruchamiać się automatycznie - jak np. gg uruchamia się automatycznie i pobiera listę kontaktów - i sprawdzać czy jest nowa poczta, tylko za każdym razem klikać OK .Jest to troche problematyczne dla mnie i proszę o poradę.

Używam Win2000 SP4, Firefox 2.0.

moze zainstaluj google talk to jest komunikator ale tez zastepuje gmail notifier jest tez do firefoxa takie rozszerzenie jak gmail notiefier :slight_smile:

mam gmaila i tez używałem tego programu były te same problemy co u ciebie w dodatku u mnie włączał się na wszystkich kontach użytkowników więc go wywaliłem. obecnie mam wtyczkę do Gmaila w komunikatorze Miranda (jest tam też wtyczka do GG) i nie ma żadnych problemów

Zainstalowałem wtyczkę do Firefox 2.0 ze strony https://addons.mozilla.org/?application=firefox , ale nie pamiętam jakie rozszerzenie wybrałem, mniejsza z tym. Chodzi o to,że rozszerzenie nie ma podpisu cyfrowego! Dlaczego rozszerzenia pobrane z w/w strony nie mają podpisu cyfrowego, a co za tym idzie nie wiem czy mogę bezpiecznie korzystać z tego rozszerzenia i czy np. ktoś nie przechwyci mojego hasła i loginu!? A po za tym czy jak zdecyduję się korzystać z tego rozszerzenia, to poczta na gmail-u będzie sprawdzana tylko jak jest uruchomiony Firefox czy na bieżąco?