Problem z google,trzeba wpisywać kod antyspamowy.Pomocy!


(Blady2012) #1

Po sprawdzeniu partycji C i D scandskiem,chcąc wyszukać coś w google,wyskakuje błąd

Cytat:

Przepraszamy,

... ale Twoje zapytanie przypomina automatyczne żądania generowane przez wirusy komputerowe lub aplikacje typu spyware. W trosce o bezpieczeństwo użytkowników nie możemy go zrealizować.

Dostęp odzyskasz najszybciej, jak będzie to możliwe, więc ponów próbę wkrótce. Jeśli podejrzewasz, że Twój komputer lub Twoja sieć zostały zainfekowane, skorzystaj z programu antywirusowego lub programu usuwającego szpiegujące oprogramowanie, aby usunąć wirusy lub takie oprogramowanie z Twojego komputera.

Jeśli błąd będzie się powtarzał, problem można rozwiązać, usuwając plik cookie Google, a następnie ponownie odwiedzając witrynę Google. Aby uzyskać instrukcje dotyczące określonej przeglądarki, należy skontaktować się z działem pomocy technicznej online jej producenta.

Jeśli problem dotyczy całej sieci, więcej informacji można uzyskać w Centrum pomocy wyszukiwarki Google.

Przepraszamy za niedogodności i mamy nadzieję, że ponownie skorzystasz z wyszukiwarki Google.

-- Dodane 30.05.2009 (So) 18:29 --

http://wklej.org/id/98207/

http://wklej.org/id/98283/ nowy log combofixa

oto logi

KIS 2009 nic nie wykrył,nie pomogło przywracanie systemu,ani czyszczenie histori itd System i programy działają normalnie,tylko te google mnie martwi tym komunikatem,błagam o pomoc


(Cedar) #2

"Coś tam" ? Ciekawy opis usterki. :wink: Może więcej szczegółów podasz?

Poczytaj tu: viewtopic.php?f=16&t=36654 i wklej logi z HijackThis i ComboFix zgodnie z tymi zaleceniami: viewtopic.php?f=16&t=253052


(deFco247) #3

#-o

Pobierz najnowszego Combofixa stąd.

Log z HJT jest czysty.


(Blady2012) #4

ok już załączam nowy log,jakieś pliki usuneło ,lecz nadal nie pomaga http://wklej.org/id/98283/


(deFco247) #5

W logu CF też nic nie widać. Coś tam zbędnych rzeczy pousuwał.

Menu Start -> Uruchom... -> Combofix.exe /u

Przeczyść system CCleanerem.

Próbowałeś usuwać ciasteczka powiązane z Google?


(Blady2012) #6

Cały czas,i nic.Usuwałem całą historię przeglądania,sprawdzałem na mozilli firefox 3.0.10 i na IE 8 , KIS 2009 aktualny,nic nie wykryl,skanuje go teraz 3raz,przywracanie systemu do stanu z przed awari tez nic nie daje

Po ukończeniu skanowania sprubuje jeszcze tą komendą którą podałeś,CCleanerem czyscilem i nic,nawet prefetch i temp opruznialem, a co robi ta komenda??

a jak tobie działa google,czy przy próbie znalezienia czegoś też masz ten komunikat??co jest jego przyczyną i jak się go pozbyć??


(deFco247) #7

Ta komenda usuwa Combofixa.


(Blady2012) #8

Co zrobić by google działało normalnie??czy jedynym rozwiązaniem będzie format ??

Skanowałem KIS 2009 3 razy i nic nie wykryl

http://wklej.org/id/98322/ zrobiłem ponownie log combofixa,znowu coś zrobił,lecz dalej nic


(Semtex) #9

Może ten temat coś pomoże?


(Leon$) #10

pewnie format też nie pomoże poczytaj trochę tych tematów http://www.google.com/search?q=ale%20Twoje%20zapytanie%20przypomina%20automatyczne%20%C5%BC%C4%85dania%20generowane%20przez%20wirusy%20komputerowe%20lub%20aplikacje%20typu%20spyware.%20W%20trosce%20o%20bezpiecze%C5%84stwo%20u%C5%BCytkownik%C3%B3w%20nie%20mo%C5%BCemy%20go%20zrealizowa%C4%87.

:slight_smile:


(Blady2012) #11

Problem znikł samoistnie .Jupi :D.Dziś rano włączam kompa,wpisuje coś na google i jest prawidłowo.Dziękuje wszystkim za pomoc