Problem z grą Air Conficts

po zainstalowaniu w.w. gry nie chce sie otworzyć. pojawia sie komunikat " Component FM20.DLL or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid". Proszę o pomoc co trzeba zrobic by ta gra dzialała?

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=124726&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=5c0397e135e0c08bd964997252d897db

w uzupełnieniu postu qrczak13 , u mnie po tym poszła:

ja rozwiązałem to w ten sposób:

1. Bibliotekę FM20.dll wkleiłem w system i system 32.

2. Ściągnąłem i zainstalowałem “vbrun60sp5” /bo nie mam offica Microsoftowego /

3. Zainstalowałem “directdec2006redist”

i gra odpaliła, radziłbym Ci zacząć od directa.

Direct X 9.0c December 2006 własnie ściągam, mam nadzieję ze to pomoże. A jak nie to skąd wytrzasnąć “vbrun60sp5” ??

Np. stąd

direx nie pomógl…:frowning:

może bez tego się obejdzie ja znalazłem w googlach ale linku nie pamietam / chyba to było ze strony Microsoftu / ale jak masz office Microsoftu powinno być ok. bo ja mam Oppen office i tam nie mam tych bibliotek.

Złączono Posty : 23.01.2007 (Wto) 20:43

to zrób jak napisałem z detalami, u mnie poszło, ale pamietaj o przeładowaniu kompa po każdej operacji.

vbrun60sp5 pobrałem… po kliknięciu na ikone mam komunikat: C:\ DOCUMENTS AND SETTINGS\USER\PULPIT\vbrun60sp5.EXE\ NIE JEST PRAWIDŁOWA APLIKACJA SYSTEMU WIN 32. …

Złączono Posty : 23.01.2007 (Wto) 20:48

MAREK SKĄD WZIĄŚC Bibliotekę FM20.dll ?? JAK TO WKLEIC?

http://www.google.pl/search?q=FM20.dll& … =firefox-a

co do vbrun60sp5 ściągnij ze strony Microsoftu i jak masz XP powinno być ok., dokładnie wersję 4.71.1015.0 z podpisem cyfrowym

ściągnąłem i dalej nic… co robię źle?? prosze o pomoc jak tą cholerną gierkę uruchomić

a tą bibliotekę przed wklejeniem rozpakowałeś? Bo ona jest spakowana. Spróbuj jeszcze wkleć ją do katalogu z grą.

Zainstalowało Ci teraz tego vbrun60sp5?

Jaką masz kartę grafiki? Wspomaga ona direct9?

Spróbuj jeszcze zainstalować nowsze wersje sterowników do karty grafiki.

Jaki Ci teraz komunikat pokazuje czy jest związany z tą biblioteką FM 20?

ROZPAKOWAŁEM I WKLEJAŁEM DO “SYSTEM” I SYSTEM32".

KOMUNIKAT MIALEM OSTATNIO TAKI: System Error &H8007007E (-2147024770).

POWIEDZ JAK TO WSZYSTKO ROBIĆ BO MOZE ŹLE ZROBIŁEM… TAKĄFARAJĘ MIELIŚMY Z SYNKIEM JAK KUPILIŚMY I KLAPA :frowning:

NIE JESTEM ZNAWCĄ KOMPUTERÓW WIĘC PROSZE O PROSTE TŁUMACZENIE:)

Złączono Posty : 24.01.2007 (Sro) 11:00

Fm20.dll POBRAŁEM Z http://www.pcmaniak.com.pl/download-8-010.html

Złączono Posty : 24.01.2007 (Sro) 11:03

ZE STRONY http://support.microsoft.com/kb/192461/pl POBRAŁEM PAKIET VBRun60.exe.

tomc przestań krzyczeć :evil:

Jak piszesz wyłącz Caps Locka - proszę to poprawić, bo temat wyleci do śmietnika.

nie, nie krzyczę, włączony przez przypadek Caps… siedze w pracy no i ta gra mi ciągle chodzi po głowie… :frowning:

pobrałeś prawidłowe pliki ale odpowiedz na pytania, które Ci zadałem w poprzednim poście.

przed wklejeniem FM20.dll rozpakowałem oczywiście- wklejałem do system i system32. wklejalem tez na koniec do katalogu Air conflicts; vburn60 instalowałem. Jaka karta jest i czy wspomaga direct9 to w tej chwili Ci nie odpowiem. musze sprawdzic w domu po pracy. ale bede dzis późno ok 19-stej…

Złączono Posty : 24.01.2007 (Sro) 19:49

kartę graf. mam GeForce 7600GT 256Mb DDR3

Złączono Posty : 24.01.2007 (Sro) 19:59

FM20.dll wkleiłem w system i system 32.

1. Ściągnąłem i zainstalowałem “vbrun60sp5” /bo nie mam offica Microsoftowego /

2. Zainstalowałem “directdec2006redist”

i gra odpaliła, radziłbym Ci zacząć od directa.

Gdyby nie dzieciaki też nie siedziałbym całej nocy. Na tej karcie nie powinieneś mieć żadnych problemów z tą grą. Directa, o którym napisałem po prosu zainstaluj, zrestartuj i przeprowadź test / wpisz start-uruchom, w okienko wpisz dxdiag i przeprowadź po kolei korzystając z zakładek testy directa, wszystko będzie tam pisać /.Jeśli test zakończy się pomyślnie to z directem jest wszystko ok. Możesz jescze spróbować do swojej karty ściągnąć nowsze sterowniki ze strony nvidia. No i na koniec spróbuj odinstalować / łącznie z usunięciem jej katalogu z dysku /i zainstalować na nowo grę. Zdziwiony jestem, że Ci nie poszła po tym wszystkim bo u mnie zadziałało bez problemu.

zainstalować a sporo składników jest spakowanych czy to trzeba rozpakowac? czy wystarczy uruchomic tylko “.exe” ??

jak zrobic taki test directa? w zakładkach nie ma nic na temat testu

ale jakie tam masz składniki? jest direct, klikasz i Ci się instaluje jak zainstalujesz i zrobisz to start-uruchom wtedy otworzą Ci się po kolei zakładki do poszczególnych testów