Problem z grą Java w Samsung S7220 Ultra Classic

Witam!

Mam problem z otwarciem jakichkolwiek aplikacji Java. Chodzi mi konkretnie o FIFA 10.

Podczas otwierania aplikacji wyskakuje okienko: “Błąd Java. Bark dostępnej pamięci.”

Nie wiem co może powodować ten problem i jak temu zaradzić.

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

No na “chłopski rozum” przyczyną blędu jest zapełniona pamięć telefonu - skasuj co tylko możesz (dzwonki tapety, itp) lub przegraj na kartę pamięci. Przyczyną może być też za duża wielkośc aplikacji, którą chcesz uruchomić - niektóre Samsungi mają takie ograniczenie (nie wiem jak inne marki)

Aha, zapomniałem dodać, że telefon jest świeżo kupiony :confused: Nie mam tam praktycznie nic, oprócz FIFY 10, która się nie uruchamia.

Oczyściłem pamięć telefonu jak tylko mogłem, ale to nic nie daje. Fifa ma 840KB.

Jest jeszcze Google Maps, który był tu fabrycznie i uruchamia się poprawnie.

Ten Samsung ma 115MB pamięci wewnętrznej.

Czy jak wgrywałeś te gry? Kabelkiem z komputera czy pobrałeś telefonem z sieci?

Kabelkiem z komputera :lol:

No i to może być przyczyna. Wiem, że niektóre Samsungi “nie trawią” takiego wgrywania oprogramowania - tylko pobieranie z sieci.

No cóż, dzięki za pomoc.

Możesz sobie taki plik pobrać z internetu za pomocą tej stronki: http://www.gsm.elektroda.net/upload/

Pamiętaj tylko, że takie pobieranie kosztuje.

To fajno, ale czy ktoś mógłby mi przesłać taką grę przez Bluetooth? Próbowałem wykonać taką operację i nic. Może coś nie tak z tym plikiem?

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.