Problem z grą LOST PLANET na DirectX 9

Siemka. Przed chwilką zainstalowałem sobie grę Lost Planet. Załączam ją w DirectX 9. Gdy gram jakieś 5-10 minut to zatrzymuje mi się na pare sekund obraz, po czym robi się czarny i wyskakuje jakiś błąd tego typu:

6czbpm9.jpg

Jest on na cały ekran.

Grę mam ustawioną na MAX detale, shadery na Medium i rozdzielczość na 1024x768 (standardowo gdy po raz pierwszy włączyłem grę ustawienia detali były takie same, tylko rozdzielczość była podajże 1280x768)

Mój komputer spełnia minimalne jak i również rekomendowane wymagania, więc nie wiem dlaczego ta gra tak dziwnie się “zachowuje”

Gra oryginalna? jakie sterowniki?

gra jest oryginalna. W demie z CD-Action również miałem ten sam błąd.

67fmgjk.jpg

Czy to może zależeć od tego, że nie mam procesora dwurdzeniowego albo może trzeba przeinstalować DirectX? Jeśli dobrze pamiętam mam directx’a z kwietnia.

wgraj najnowszą wersje

najnowszą wersję directxa czy sterowników? A właściwie to jaka jest najnowsza wersja directx? Czy najnowsza wersja to directx 9 runtimes (june 2007)?

tak a stery te

http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=1908 tu masz o nich i je pobierz

Dobra. Już zainstalowałem DirectX,a teraz sciągam te sterowniki. Zobaczymy jak to będzie. :smiley:

Złączono Posta : 13.07.2007 (Pią) 22:44

apropo tych sterów. Tam pisze, ze to jest sterownik BETA :roll: Więc nie jest to raczej dobra wersja?! Czy mam najpierw odinstalować poprzednią wersje sterów?

hejka mi niewchodzi ta gierka przy włączeniu jest blond :cry: ktos mi pomoże??? ![-o<