Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z pewnym problemem, który troch mnie denerwuje. Więc grając w Prototype 2 moje FPS są od 30-50 niby spoko z tym, że mam karte GTX i mój procesor nawet nie jest używany w nawet 85%, karta jest uywana na spokojnie w 40-60% w zależności co robie i w jakim miejscu na mapie się znajduję, w tym wszystkim „dobre” jest też to, że nieważne ale to nieważne gdzie spojrze i gdzie sie znajduje (czy na miasto czy na ocean) procesor zawsze jest używany w ok. 70-80% nie zauwazyłem jeszcze żeby w tej grze, ten procek dobijał do 100% a mam włączone inne programy w tle takie jak Steam czy Chrome, też jak nic innego nie mam włączonego to gra działa tak samo lecz procek jest używany w ok. 60%, gra działa podobnie w zależności od ustawień np. na najniższych mam średnio 43 fps fps a na najwyższych średnio 36 fps, to że procek jest uzywany w 70% a karta w ok. 40-60% to raczej nie jest to bottleneck od CPU. Próbowałem już ustawenie koligacji, priorytetu czy coommandline.txt lub dinput8.dll ale nic nie pomaga. Z taką kartą gra powinna w 1080p spokojnie dobić 80 FPS
Specyfikacja:
CPU: AMD A8-7600
GPU: GTX 1050 TI
RAM; 16 GB RAM DDR3
Płyta: GIGABYTE (nie pamiętam modelu jeśli bedzie potrzebne mogę sprawdzić i podać w rozmowie lub pod tytułem)
Prototype 2 zainstalowany na HDD, który podczas grania nawet nie jest używany (użycie: 0-2%)
PS: Dodam, że gre posiadam na Steam (jeśli to też coś zmienia) i Windows 10