Witam Mam netbooka i mam grę Transormers 2 Zemsta Umarłych…i tą gre zgrałem na pendraiva i z niego zainstalowałem na natbooka…i gdy chciałem włączyć gre to pokazał sie komunikat o tym że"Nie znaleziono napędu CD/DVD - ROM…i da sie coś z tym zrobić?
Możesz spróbować zamontować obraz płyty programem Alcohol 52% i emulować odpowiednie zabezpieczenie. Innym rozwiązaniem jest… hm… o tym raczej nie wspomnę, gdyż chyba mógłbym otrzymać ostrzeżenie.
I właśnie w takich miejscach wchodzi piractwo… Teraz wiele gier mam zakupionych w wersji elektronicznej, gdzie nie ma problemu z zabezpieczeniami STEAM itp. Ale jak tego nie było nie miałem ochoty co chwila wymieniać płytek w napędzie to korzystałem metody której kijek NIE napisał
zainstaluj Alcohol 52% na obu maszynach z cd rom’em i na netbooku
włóż płytkę do napędu i kliknij kreator odczytu i przejdź przez tworzenie obrazu tylko zmień lokalizacje gdzie zrobi obraz np do C:/obrazy/i tu
później skopuj ten obraz na pendrive a później skopiuj go na netbooka w netbuku przeciągnij ten obraz do okna alcohol’a i PPM na obrazie(w programie oczywiście) i zamontuj obraz