Problem z grafiką Dell Inspiron 6400

Witam,

mam pewien problem z laptopem Della Inspiron6400. Otóż po zainstalowaniu właściwych sterowników, podanych na stronie producenta dell.com nie ma obrazu… Aktualnie korzystam z jakiś innych, przeznacznych dla karty graficznej Ati X1400, a w laptopie mam karte ATI x1300, przez co obraz jest marny, głębia kolorów fatalna i wszędzie pokazują się “placki”, że tak to nazwe… ale mimo wszystko, obraz jest nieco lepszy niż bez jakichkolwiek sterowników… Czy myślicie, że jest to problem z kartą graficzną, sterownikami czy jakąś inną niezgodnością? Laptop ma już też swoje 3 latka, więc mam nadzieje, ze nie nadszedł już czas padającej karty…

z góry dzieki za wszelką pomoc

pozdrawiam :slight_smile:

http://www.pobieralnia.pl/plik-227-ati-catalyst.html. Tu masz sterowniki catalyst. W tej paczce są sterowniki do Twojego modelu. Na nich powinno zadziałać. Karty ATI mają czasami taką dziwną przypadłość że instalator źle wykrywa karte. Jeśli po instalacji dalej będzie słaby obraz wejdź do managera urządzeń i aktualizuj sterownik od karty graficznej a następnie ,nie, wybiore sterownik do instalacji" i tam zapewne będziesz miał do wyboru kila sterowników do twojego urządzenia. Instaluj po kolei, a następnie restart. Któryś na pewno zadziała :slight_smile:

Niestety nie da sie zainstalować… I zarówno bez odinstalowywania starych sterowników, jak też z ich zachowaniem. Za każdym razem wyskakuje taki komunikat:

Severe

Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system.

Setup will now exit.

OK

Nie wiem kompletnie co jeszcze mozna zrobić…