Problem z grafika - śnieżenie obrazu


(Rutek P) #1

Mam oto taki problem...

Na poczatek zamieszczam screeny

Posiadam nowy komputer z grafika Radeon HD4850 Asusa 512mb. Wcześniej miałem zainstalowany system Windows Vista i wszystko było fajnie, lecz nie podobał mi sie on ponieważ sie bardzo zacinał wiec zmieniłem go na xp. W wersji 32bit jak i 64bitowej mam ten sam problem! Grafika na pulpicie i podczas przeglądania stron rozmywa sie na 3/4tych ekranu. Jesli odświeże badź otworze nowa karte i wrocę do poptrzedniej to moge przeczytać tekst lecz jest to dość uciażliwe. Jeden screen wykonany jest na tej rzekomo czystej grafice a w screenie mimo to wyszedł rozmazany.W grach natomiast wszystko chodzi idealne nie ma żadnych smug ani szumów. Aktualnie mam steronik grafiki 8.5 lecz sprawdzałem rownież wszystkie pozostałe tj od 8.5 do 8.10! Jedynie 8.5 stwarza troszke mniej problemów ponieważ zaznaczajac coś w ramke na pulpicie nie widze smug wczesniej one rownież w tym momencie wystepowaly! Prosze o pomoc


(Marcin L339) #2

A masz zainstalowane sterowniki?


(Rutek P) #3

Co za glupie pytanie jasne ze mam! Orginalne z plytki tez instalowalem i nie pomoglo jedynych sterownikow orginalnych ktorych nie mialem to plyta glowna pod xp! ale sciagnalem ze strony producenta wiec chyba powinny hulac dobrze! Podam jeszcze ze plyta glowna P5K/EPU


(Marcin L339) #4

Pytam się, bo zdarzył mi się przypadek, że wyglądało mniej więcej tak jak u Ciebie, a nie było zainstalowanych sterowników.


(Kubachr) #5

a jaka masz ustawioną częstotliwość odświeżania. rozdzielczość monitora i jaki to model ?


(Rutek P) #6

Philips 190V 19cali LCD 60Hz ale na 75 jest tak samo juz sprawdzalem


(Agatonster) #7

SasS ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Rutek P) #8

nikt nie spotkal sie z takim problemem ?


(Kubachr) #9

a jakiś program instalowłeś ostatnio? może on coś zrobił spr przywrócić system do stanu kiedy wszystko było ok


(Rutek P) #10

ostatnio jaki instalowalem to byl windows xp i na nim od samego poczatku tak mam! Na viscie dobrze bylo lecz jest on poprostu slaba