Em, kupno nowej karty graficznej tak czy siak nie zaszkodzi… Wywal wszystkie stery od grafiki jakie masz, zainstaluj najnowsze ze strony http://www.nvidia.pl, wgraj najnowszy DirectX.
Karta graficzna nie była kręcona? Wyciągnij ją i przeczyść pomimo niskich temperatur.
plik instalacyny z Directx posiada wszystkie możliwe wersje directx,a wersja instaluje się taka, jaką obsługuje system operacyjny,nie pamiętam czy już na viste jest directx 11 ,ale napewno jest wsparcie dla dx 10.1 :P.
odinstaluj sterowniki,zainstaluj to http://www.programosy.pl/program,driver-sweeper.html i usuń nim wszystko co jest związane z nvidia,tam będziesz musiał zaznaczyć nvidia,puźniej klikasz search,a gdy już pokaże co znalazł kliknij clean,puźniej pobierz najnowsze sterowniki bety dla twojej karty i je dopiero zainstaluj.
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
No i myślałem, że już wszystko gra, ale pierwszy raz wyskoczył błąd z DirectX “że mam coś sprawdzić w readme”
Za drugim razem włączyłem grę i po kilku minutach chyba 5min gra się zacięła wyskoczył czarny ekran (nie robiłem screena)
A gdy wyłączyłem grę na dole wypisało:
Dodałem najnowsze stery do karty graficznej, ale wydaje mi się że źle wpakowałem aktualizację directx
Nie wiem dokładnie gdzie zainstalować tą aktualizację
A i jescze jedno przeinstalowałem windowsa ( to było przed dodaniem wątku jakiś miesiąc temu) i na c (Tam gdzie jest system) są foldery Windows i Windows.old
Wiem tylko tyle że w windows old są sterowniki i staży użytkownicy.
Na innym forum przeczytałem że mogę to usunąć ale mam zabezpieczyć się w stery xD
No i chciałem usunąć.
Bez skutku.Wypisuje że niemożne znaleźć pliku docelowego więc nie usunie.
A po pewnym czasie zawsze kiedy wejdę do windows.old jakieś dziwne pliki/foldery pojawiają się na dysku.
Acha i jak je usunę to i tak po pewnym czasie są w tym samym miejscu ale z inna nazwą