Witam!
Mam problem z grafiką w grach komputerowych, nie ważne jakich, przykłady Warcraft III Frozen Throne i GTA IV.
W każdej grze dzieje się podobnie, po pewnym czasie godzinie, kwadransie, paru minutach zawiesza się lub tekstury są wymieszane (nienałożone tak jak trzeba na obiekty), pojawiają się artefakty, pomaga tylko restart. Komputer mam od 2 lat, od początku miałem z tym problemy, na samym początku jeszcze można było trochę dłużej pograć, w miarę upływu czasu gry zacinały się szybciej. Radzono mi wymienić zasilacz z IBOX 350 Wat(miał być 400 Watowy sprzedawca mnie oszukał, a ja głupi nie chciałem rozkręcać komputera, żeby nie stracić gwarancji… i ta karta radeon trochę na nim chodziła) ale wymieniłem na Chieftec’a 450 Wat, Nic nie pomogło. Dodam że komputer regularnie czyszczę fizycznie.
Zdecydowałem się wymienić kartę graficzną z Radeon Gigabyte HD3870 512 MB DDR 3 nie pamiętam
ile bitów na kartę GeForce (opisana poniżej).
Oto mój sprzęt:
procesor : Athlon 64 X2 5400 +
płyta główna: Gigabyte GA-M52L-S3
zasilacz: Chieftec 450 Wat
karta graficzna: GeForce Giagbyte GT220 1GB na szynie 3 i 128 bitów, firmowe OC
ram: 2 x 1GB Goodram
dysk twardy: SATA 500GB
karta dźwiękowa: miałem problem z dźwiękiem taki że nie działała karta zintegrowana na płycie, wsadziłem więc inna kartę na PCI, może to coś z płytą główna ?
sterowniki: najnowsze…
monitor: BenQ LCD 20’’ maks rozdz. 1680x1050 (może to to przyczyna ?)
Nie wiem co mam robić. Miałem nadzieję, że po wymianie karty wszystko będzie w porządku, a tu taki psikus
Szukałem na google pojawiają się podobne tematy, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, znaczy znalazłem (wymiana zasilacza, karty) ale nie pomogło.
Może ktoś miał taki sam problem i udało mu się go rozwiązać?